Pakleni Arsenal, Mekses riješio milanski derbi

Na papiru najglamurozniji prijateljski meč odigrali su Milan i Inter, ali u kineskom Šenženu je viđeno malo toga od dva velikana svjetskog fudbala, osim evrogola Filipa Meksesa
2 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2015. 20:00h

Osam dana prije prve zvanične utakmice u sezoni, duela sa Čelzijem u Komjuniti šildu, Arsenal je dokazao da je u top formi.

Londonski tim se plasirao u finale tradicionalnog „Emirejts kupa”, i to na kakav način - trijumfom of 6:0 protiv Liona!

Arsen Venger je izveo jači tim nego njegov kolega Iber Furnije, ali "tobdžije" su svakako ostavile odličan utisak, dovoljan da budu optimisti pred duel naredne nedjelje na "Vembliju" protiv aktuelnog šampiona Engleske.

Arsenalu je trebalo svega 10 minuta da razbije "lavove". Olivije Žiru je načeo Francuze u 29, a onda su redom do 38. pogađali još Aleks Okslejd-Čembrlen, Aleks Ivobi (inače, bliži rođak čuvenog Nigerijca Džej Džeja Okoče) i Aron Ramzi.

"Ovo je logičan rezultat kada se pogleda koliko smo šansi stvorili. Igrali smo kao pravi tim, bez sebičnosti i realizacija je bila odlična. Ovog ljeta je i bilo mnogo lakše tokom priprema, jer su igrači došli spremni. Prošle je bilo sve drugačije nakon Mundijala", rekao je Venger.

Francuski menadžer je na klupi ostavio Petra Čeha, koji još nije debitovao pred publikom na "Emirejtsu".

"Čeh će biti na golu u finalu", dodao je Venger.

Arsenal će sjutra od 17.20 časova u finalu igrati protiv Viljareala - "žuta podmornica" je savladala jaki Volfsburg sa 2:1, a sva tri pogotka su viđena u prvih 17 minuta.

Španci su poveli preko Marija Gaspara, poravnao je Hrvat Ivan Perišić, a plasman u finale Viljarealu donio je Matijas Leiva.

Milan bolji od Intera u Šenženu

Na papiru najglamurozniji prijateljski meč odigrali su Milan i Inter, ali u kineskom Šenženu je viđeno malo toga od dva velikana svjetskog fudbala, osim evrogola Filipa Meksesa.

Akrobatski volej sa više od 20 metara Francuza bio je dovoljan za trijumf "rosonera", koji su ovaj meč mnogo ozbiljnije shvatili od gradskog rivala.

Zato je Siniša Mihajlović od prvog minuta lansirao ozbiljan tim (novajlije Karlos Baka i Luiz Adrijano su ušli u nastavku), dok je Roberto Manćini sve do 60. minuta na terenu držao igrače iz Primavere, pomognute Davideom Santonom, Jutom Nagatomom, Markom Andreolijem i Huanom Karisom.

"Na pravom smo putu. Ima još dosta da radi, ali su mi igrači dokazali da su spremni na to", rekao je Mihajlović, bivši igrač i pomoćni trener Intera.

Borusija savladala Juve, navijači Galate prekinuli meč protiv Udinezea

Borusija je u reprizi prošlogodišnje osmine finala savladala Juventus u Sent Galenu golovima Pjer-Emerika Obamejanga i Marka Rojsa.

"Odlična provjera za nas protiv velikog protivnika", zadovoljan je bio trener "milionera" Tomas Tuhel.

I Tuhel je, kao i trener "stare dame" Masimilijano Alegri, izveo moćan tim, a u sastavu italijanskog šampiona bili su i novi napadači - Mario Mandžukić i Paulo Dibala.

"Prošla sezona je završena sa dva primljena gola iz kontranapada (u finalu Lige šampiona protiv Barselone), a nova je počela na isti način", istakao je Alegri.

A meč Udinezea i Galatasaraja u Klagenfurtu odigran je samo 35 minuta, prije nego što je prekinut zbog divljanja navijača turskog kluba koji su ubacivali petarde i vatromet na teren.

Bonus video: