Vest Hem izbjegao bruku na Malti, dva gola Bećiraja

Čast ekipa iz bivše Jugoslavije sačuvali Vojvodina i splitski Hajduk, jedini timovi iz ex-Yu koji su se plasirali u 3. kolo kvalifikacija za LE
6 komentar(a)
Slaven Bilić, Foto: Beta/AP
Slaven Bilić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.07.2015. 08:38h

Engleski Vest Hem umalo je eliminisan u 2. kolu kvalifikacija za LE, i to od Birkirkare sa Malte!

Plesala je četa Slavena Bilića po ivici ponora, jer je kod rezultata 1:0 za domaće (toliko su „čekićari” dobili prvi meč) cijelo drugo poluvrijeme i produžetke igrala sa igračem manje. No, dočekala je penale i spasonosnu pobjedu od 5:3.

Iako dres Birkirkare nosi italijanski napadač Fabrisio Mikoli, bila bi senzacija decenije da je tim sa Malte izbacio Premijerligaša.

Čast timova iz bivše Jugoslavije sačuvali su Vojvodina i Hajduk, koji su se jedini iz ex-Yu plasirali u 3. kolo. Vojvodina je u Rigi remizirala sa Spartaksom iz Jurmale 1:1 i prošla zahvaljujući 3:0 u prvom meču, dok je Hajduk protiv Kopra trijumfom od 4:1 odgovorio na poraz od 3:1 u Sloveniji.

Pogađao je i Fatos Bećiraj, crnogorski reprezentativac, strijelac dva gola za Dinamo Minsk u pobjedi od 4:0 protiv ekipe Černo More iz Bugarske.

Odjeknuo je i rezultat iz Mađarske - ekipa Debrecina, koja je u prošloj rundi eliminisala Sutjesku, savladala je Skonto iz Rige sa čak 9:2 (ukupno 11:4).

Bonus video: