Kukeši dominirao na terenu, niske stasti na tribinama

Albanci slavili pod Goricom sa 4:2 i ukupnim rezultatom 4:3 eliminisali Mladost iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Predstavu pod Goricom pokvarila nacionalistička skandiranja sa tribina
83 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.07.2015. 20:35h

Mladost je eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope, a Crna Gora ostala bez predstavnika na evropskoj sceni, nakon ubjedljive pobjede Kukešija pod Goricom - 4:2.

Izabranici Nikole Rakojevića prosuli su veliku pobjedu iz Tirane prošle sedmice (1:0) i propustili lijepu priliku da drugi put u tri godine dočekaju avgust u Evropi, ali to nije najgora stvar koja se dogodila sinoć na podgoričkom stadionu.

Rani golovi Kukešija i neočekivanih 0:3 već u 32. minutu zapalili masu i rasplamsali nacionalističke strasti na tribinama, pa su se sa Zapada čula skandiranja kojima je po ko zna koji put na našim stadionima pokvarena lijepa sportska noć u najavi.

„Ubi Šiptara”, “Ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji”, periodično je odjekivalo sa tribina.

Skandiralo se i „Srbija, Srbija”, a čak su u nekoliko navrata oponašani i majmunski krici kada su tamnoputi fudbaleri iz Brazila, koji nose dres Kukešija, imali loptu.

I sve to samo sedam dana nakon što fudbaleri Mladosti nisu dobili nijedan jedini zvižduk od strane domaće publike na stadionu „Ćemal Stafa” u Tirani. Iako su pobijedili, usred Albanije.

Mogla je Mladost i da prođe Kukeši i plasira se u narednu rundu, ali bi utisak ostao isti - zaslužujemo li uopšte velike utakmice?

Dolje, na terenu, „brazilski” Kukeši je sasvim zasluženo prošao u 3. kolo , pokazavši ono što nije prošle sedmice, jer se Mladost tada fantastično branila - da je bolji tim.

Momci Nikole Rakojevića nisu ni približno uspjeli da održe disciplinu, koncentraciju i defanzivnu postavku koja ih je krasila prije sedam dana. Šta više, za samo 19 minuta revanša ispustili su sve što su zaslužili i zaradili u prvoj utakmici.

Brazilac Moreira zakucao je loptu pod prečku udarcem sa 10 metara, a Hrvat Pero Pejić iskoristio grešku golmana Milete Radulovića da bez problema pogodi mrežu.

Kada je još jedan Brazilac, Flores, na centaršut još jednog Brazilca, Karioke, u 32. minutu glavom povećao na 3:0 za Kukeši, bilo je jasno ko ide u narednu rundu.

Mladost se trgla početkom drugog poluvremena i za nekoliko minuta stvorila dvije šanse (udarci Vukovića i odbrane Stajile), a u 62. minutu i dala gol - Šćepanović je glavom iz trka pospremio loptu u mrežu nakon centaršuta Pejovića.

Vratila se nada, koju je u potpunosti ubio Pero Pejić, rasni golgeter iz Hrvatske, golom u 72. minutu na ubacivanje Floresa - 1:4.

Poraz Podgoričana ublažio je rezervista Aldin Adžović, lijepim udarcem lijevom nogom sa ivice šesnaesterca, u 87. minutu.

Na kraju - aplauzi za igrače Mladosti, koji su i ovog ljeta ostvarili zapažen rezultat u Evropi, napravili uspjeh samom činjenicom što su došli u poziciju da se bore za plasman u 3. kolo. Sve je to sport, sve je to fudbal...

Problem je što je na Balkanu stadion odavno postao mjesto na kojem se ispoljava nacionalna mržnja, pa tako i u Podgorici - bilo da je protivnik Albanac, Srbin, Rus, Brazilac...

Tok meča:

87. min: Pogodak za Mladost, 2:4. Rezervista Aldin Adžović je lijepim udarcem lijevom nogom pogodio sa ivice šesnaesterca.

72. min: Gol za Kukeši, 1:4. Sve je gotovo pod Goricom. Mat u dva poteza - Flores je ubacio nisko sa desne strane, a Pejić ljevicom gađao suprotni ugao gola Radulovića.

70. min: Dvije vezane šanse za Kukeši. Mileta Radulović je odbranio šut glavom Pera Pejića, da bi nakon kornera zaustavio i Muću, koji je bio u sjajnoj poziciji.

62. min: Gol za Mladost, 1:3. Centaršut Pejovića i dobra reakcija Šćepanovića, koji je glavom iz trka gađao nebranjeno u mrežu.

59. min: Dobra šansa za Raičevića, koji je nakon centaršuta Pejovića šutirao glavom. Lopta je udarila u zemlju, pa prebacila gol.

57. min: Još jedna šansa za Mladost - Vuković šutira iz okreta, ali golman Stajila reaguje kao mačka, iako je visok preko dva metra. Rakojević je u međuvremenu izvršio prvu izmjenu, ušao je Muhović umjesto beka M.S.Radulovića.

51. min: Opasan udarac Vukovića sa 20 metara, odbranio je Stajila. Lopta je došla do Šćepanovića, koji je izblokiran.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme pod Goricom. Lekcija Kukešija, koji vodi 3:0, odnosno 3:1 u ukupnom skoru. Mladosti treba čudo u nastavku.

34. min: Šansa za Mladost, M.B.Radulović je gađao glavom, odbranio je Stajila.

32. min: Kukeši vodi 3:0! Flores glavom nakon centaršuta Karioke matira Radulovića. Pod Goricom je priča vjerovatno gotova, a ostalo je još sat vremena...

19. min: Kukeši daje drugi gol, 0:2 pod Goricom! Velika greška golmana Milete Radulovića, koji je nije uhvatio loptu nakon blagog šuta Moreire. Pero Pejić bio je na pravom mjestu, zaobišao je Radulovića i pogodio mrežu. Kakav šok za Podgoričane, kojima sada trebaju makar dva gola.

13. min: Gol za Kukeši. Moreira je zakucao loptu pod prečku sa deset metara nakon dodavanja Džefersona. Albanci su anulirali zaostatak iz prve utakmice, revanš kreće od nule.

7. min: Šansa za Kukeši nakon kornera - Mići je glavom promašio sa sedam metara.

3. min: Žuti karton i za Albance, opomenut je Mići nakon starta nad Đurišićem, Podgoričani su iz prekida izveli uvježbanu akciju, Vuković je bio u dobroj poziciji za šut, ali je izblokiran.

1. min: Miloš Lakić dobija žuti karton već u 35. sekundi utakmice.

Utakmica je počela!

Fudbaleri Mladosti imaju sjajan rezultat iz Tirane, gdje su pobijedili 1:0, ali večeras moraju sve da potvrde u revanšu.

Ekipa Nikole Rakojevića ima veliku šansu da postane prvi crnogorski klub koji se dva puta zaredom plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i dočekao avgust na međunarodnoj sceni.

Mladost: Mileta Radulović, M.S.Radulović, M.B.Radulović, Lakić, Pejović, Raičević, Lagator, Đurišić, Novović, Šćepanović, Vuković.

Kukeši: Stajila, Halači, Malota, Mići, Hasani, Moreira, Karioka, Džeferson, Mudža, Flores, Pejić.

Bonus video: