Fali samo potpis: Vidal definitivno u Bajernu

0 komentar(a)
Vidal, Foto: Fcbayern.de
Vidal, Foto: Fcbayern.de
Ažurirano: 23.07.2015. 15:33h

Vijest nije nova, ali je od danas zvanična – izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige potvrdio je da će dosadašnji vezista Juventusa, Čileanac Arturo Vidal karijeru će nastaviti u Minhenu.

"Mogu da potvrdim da smo sa obje strane postigli dogovor, i sa Juventusom i sa Vidalom. Nedostaje još samo da Vidal prođe medicinske preglede i potpiše ugovor. On bi trebalo ekipi da se pridruži sljedeće nedjelje na treninzima", rekao je Rumenige novinarima u Kini.

Bavarci vide Vidala kao idealnu zamjenu za Bastijana Švajnštajgera, koji je poslije 17 godina napustio Bajern i pojačao Mančester junajted.

Juventus bi za Vidala trebalo da zaradi oko 40 miliona eura, a Čileanac bi sa Bajernom trebalo da potpiše petogodišnji ugovor, po kom bi zarađivao 130.000 eura nedjeljno.

Vidal (28) je za Juventus nastupao od 2011. godine, a za torinski tim je odigrao 171 utakmicu i postigao 48 golova.

Prije Juventusa, ovaj vezni fudbaler je nastupao za Bajer Leverkuzen i Kolo-Kolo.

Za selekciju Čilea upisao 69 nastupa i 12 golova, a nedavno je sa reprezentacijom Čilea osvojio prvu titulu na Kupu Amerike.

Vacke: Bajern će godinama biti prvi poslije dolaska Vidala

Generalni menadžer Borusije iz Dortmunda Hans Joakin Vacke izjavio je da će najveći rival Bajern godinama biti šampion Njemačke poslije dolaska Artura Vidala.

"Vidal ima ratnički mentalitet, pored toga što posjeduje veliki kvalitet. Bajern je napravio odličan transfer i pitanje oko šampiona u novoj sezoni Bundeslige se ne dovodi. Bavarci će postati prvi klub u Njemačkoj koji je osvojio četiri titule zaredom, a vjerujem da će se nastaviti taj niz i poslije toga", rekao je Vacke.

Bajern je u posljednjih šest godina četiri puta bio prvak Njemačke, a Borusija je osvojila preostale dvije.

Nova sezona Bundeslige startuje 14. avgusta utakmicom između Bajerna i Hamburga, dok Borusija igra protiv imenjaka iz Menhengladbaha.

Bonus video: