Masato definitivno u Tirani, otišao i Lukić, povratak Karadžića

Osam standarnih fudbalera napustilo Nikšićane u prelaznom ruku. Do sada su stigla četiri nova fudbalera
2 komentar(a)
Masato, Foto: Privatna arhiva
Masato, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.07.2015. 12:48h

Japanac Fukui Masato, doskorašnji napadač Sutjeske, potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Tiranom, najtrofejnijim albanskim klubom.

"Drago mi je da sam potpisao za klub koji je insistirao na mom dolasku a posebno sam se u to uvjerio pri posjeti klubu gdje sam upoznao upravu, igrače, infrastrukturu i navijače. Albanska liga konstantno kvalitetno napreduje i daću sve od sebe da doprinesem osvajanju titule. Jedan od razloga što sam odabrao Albaniju je taj da sto budem bliže Crnoj Gori, jer sam je kroz dvije godine doživio je kao moju drugu kuću. Zahvalio bih se svima u Sutjesci, navijačima i posebno Nikšićanima, jer sam doživio anfirmaciju, stekao veliki broj prijatelja i obostrano poštovanje. Kada se završi karijera to ostaje i ne može se mjeriti novcem", kazao je Masato, strijelac 12 gola za Nikšićane u minule dvije sezone, od kojih će se posebno pamtiti pogodak Mladosti sa 60 metara, jedan od najvažnijih u pohodu na titulu 2014. godine.

Sa Masatom nije kraj odlascima - Sutjesku je napustio i desni bek Slavko Lukić, koji je prešao u Vitez i Bosne i Hercegovine. Prije Masata i Lukića, otišli su Vujović, Janjušević, Božović, Ognjanović, Igumanović i Stefanović.

Sa novim trenerom, Aleksandrom Nedovićem, Nikšićani totalno renoviraju tim, a nakon serije odlazaka, uslijediće i serija dolazaka.

Kako je objavljeno na sajtu Sutjeske, novi-stari član "plavo-bijelih" je Darko Karadžić, nekadašnji fudbaler OFK Beograda, jedan od najzaslužnijih fudbalera za prvu titulu Sutjeske, u sezoni 2012/13. Karadžić je u međuvremenu igrao za Mladost i Mornar.

Prije njega, Sutjeska je dovela Lazara Martinovića iz Petrovca, Žarka Grbovića iz Mogrena i Dejana Zarubicu, koji je igrao za OFK Beograd.

Želje Nikšićana su i nekadašnji članovi kluba, Admir Adrović, Vukašin Poleksić i Darko Isidorović.

Dok traju pregovori, Nedovićeva četa otputovala je u Berane, gdje će odraditi glavnu fazu priprema za novu sezonu, koja počinje 8. avgusta.

Bonus video: