Tako blizu, a još tako daleko...

Pobjeda od 1:0 u gostima je čak i više obavezujuća nego neki drugi rezultat - upozorava trener Mladosti Nikola-Peco Rakojević
61 pregleda 6 komentar(a)
Mladost, Foto: Danilo Mitrović
Mladost, Foto: Danilo Mitrović
Ažurirano: 23.07.2015. 12:58h

Veliku šansu da postanu prva crnogorska ekipa koja je dva puta zaredom dočekala avgust na evropskoj sceni fudbaleri Mladosti imaju večeras protiv albanskog Kukešija, u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon pobjede od 1:0 u Tirani prije sedam dana, izabranicima Nikole Rakojevića večeras pod Goricom odgovara i neriješen rezultat. Kakva prilika za mali podgorički klub da ponovi čuveno evropsko ljeto iz 2013. godine, kada je u Crnoj Gori gostovala Sevilja.

Tako blizu, reklo bi se, ali još tako daleko, jer su Podgoričani svjesni da ih večeras čeka težak posao, možda i teži nego u prvoj utakmici.

Uostalom, suviše je toga Rakojević preturio preko glave da bi pomislio da je sve gotovo...

"Pobjeda od 1:0 u gostima je čak i više obavezujuća nego neki drugi rezultat - kaže trener Mladosti, koji je siguran da je održao „pozitivnu tenziju” u ekipi.

"Jesam, odlično smo radili minule sedmice, nisam primijetio ni djelić opuštanja, naprotiv. Zato sam siguran da ćemo dobro ući u utakmicu. Šta će biti dalje, to ćemo da vidimo, zavisi od nas, ali i od našeg protivnika. Ako fudbaleri Kukešija budu bolji pružićemo im ruku, ali sam siguran da smo sve preduzeli da spremni dočekamo drugu utakmicu", dodaje Rakojević.

Mladost je bila spremna i u prvoj - to govori i rezultat sa stadiona „Ćemal Stafa”. A Kukeši?

"Mislim da sada potpuno drugačije razmišljaju o nama nego pred prvu utakmicu. Pokušali su da nas pobijede tamo na način kako se obično pobjeđuju manje ekipe, pritiskom u prvih 20 minuta. Kada im to nije uspjelo, bili su u problemu. Ne znam da li će zbog toga promijeniti nešto u svom pristupu, ali mi se nećemo prilagođavati njima, igraćemo našu igru.

Rakojević očekuje i pomoć publike, koja je u bukvalnom smislu bila 12. igrač podgoričkog tima u revanšu protiv Nefčija prije 14 dana.

"Iz čisto sportskih razloga vjerujem da će biti dosta gledalaca. Veliki je uspjeh kada naš tim dođe u situaciju da se bori za plasman u 3. kolo evropskog takmičenja".

U odnosu na prvi meč Mladost je slabija za Igumanovića (otišao u Poljsku), ali se sastav ipak konsoliduje - jer, u tim se vraća Dušan Lagator, strijelac i najbolji igrač Mladosti protiv Nefčija u Bakuu, kada se i povrijedio.

"Lagator je bez problema trenirao minulih dana i igraće od početka", dodaje Rakojević.

Utakmica koja bi Mladosti mogla da donese još 220 hiljada eura (uz 410 hiljada, koje su Podgoričani već zaradili) počinje u 20.30. Ulaz je slobodan.

Troizi: Biće teško, Mladost se brani odlično i organizovano

Trener Kukešija Marselo Troizi zna da njegovom timu neće biti lako da nadoknadi minus iz prvog meča.

"Čeka nas teška i tvrda utakmica. Mladost se na prvoj utakmici odlično zatvorila i uradila ono što je željela. Suparnik ima prednost, ali ćemo pokušati sve da preokrenemo stvari u našu korist. Znamo da nam neće biti nimalo lako, jer imamo protivnika koji se odlično i organizovano branio u prvoj utakmici", istakao je Brazilac na sinoćnjoj pres konferenciji.

Troizi je na klupi naslijedio nekadašnjeg trenera Lovćena i Rudara Miodraga-Profu Radanovića, jednog od četvorice stručnjaka koji je predvodio Kukeši prošle sezone.

Bonus video: