Rejnaldov dodir klase ugasio snove Rudara

Fudbaleri Rudara eliminisani u dugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon poraza od Karabaga u revanšu u Petrovcu.
58 pregleda 0 komentar(a)
Rudar - Karadag, Foto: Savo Prelević
Rudar - Karadag, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2015. 20:44h

Rudar je 56 minuta revanša drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sanjao treću rundu i duele sa Škotskom. Bio je, izgledalo je, spreman da napravi iznenađenje i eliminiše azerbejdžanskog šampiona, ali u mečevima visokog rizika i uloga, najčešće presudi ekstra-pojedinac.

Karabag ga je imao – Brazilac Rejnaldo, napadač koji je evropsku karijeru počeo u Anderlehtu, od početka meča je prijetio, a onda i zadao završni udarac. Reakcijom klasnog napadača, vrhom kopačke skrenuo je ubacivanje Agolija, sa prve stative u bliži ugao, pored nemoćnog Radanovića.

U treće kolo ide bolji tim, nema dileme, ali Karabag u 180 minuta nije deklasirao ekipu Rudara, već je morao dobro da se pomuči da rizičnih 0:0 iz Bakua, pretvori u konačnu pobjedu. Pljevljaci su dali maksimum, odigrali dvije dobre evropske utakmice, borili se, ne i povlačili, pokušavali da se nadigravaju i da postignu gol.

Nije bilo dovoljno, ali u duelu sa jačim od sebe, najvažnije je pokazati zube, dati maksimum, a to je crnogorski prvak uradio u većem dijelu ovog dvomeča.

Karabag je na početku pokušao, i uspio da se nametne, zahvaljujući pokretljivom Kintani, ofanzivnom lijevom beku Agoliju, a posebno Rejnaldu. Napadač iz Brazila odlično se kretao i otvarao, pomalo i zbunjivao štopere Rudara, svaki put kada je dobio loptu palio se crveni alarm u defanzivi domaćina.

Samo jednom je bio konkretan, i to u 11. minutu, kada se odlično zagradio u šesnaestercu, ali je srećom po Radanovića bio neprecizan sa desetak metara.

Rudar je, međutim, brzo izašao iz klinča sa gostima iz Azerbejdžana i kako je vrijeme odmicalo, ne samo da je kontrolisao dešavanja na terenu, i sve više imao loptu u posjedu, već je bio i opasniji.

Nije, doduše, golman Karabaga Šehić imao težak posao da zaustavi udarce iz daljine Vlahovića i Vukovića, Jovanović je bio neprecizan sa ivice šesnaesterca.

Najbliži golu crnogorski prvak, ipak, je bio u 14. minutu, kada je Ivanović dobro pročitao lošu procjenu štopera Huseinova, ali iz teške pozicije nije mogao da pogodi gol, već ga je prebacio.

Nastavak je počeo tiho, ali je bura iznenada zahvatila teren pod Malim brdom. Dodir klase Rejnalda ošamutio je fudbalere Rudara, koji 20 minuta nisu mogli da uhvate ni djelić ritma koji su imali prije primljenog gola.

Azerbejdžanci su, s druge strane, pokazali koliko su ozbiljna ekipa, umrtvili igru, postavili se dobro na terenu, pa je domaćin samo jednom zaprijetio.

Jovanović je, međutim, u 78. Minutu očajno šutirao, nakon što ga je Knežević uposlio između dva štopera.

Bio je to samo trenutak, putnik u treću rundu bio je poznat onog trenutka kada je Rejnaldo otključao dvomeč crnogorskog i azerbejdžanskog prvaka...

Nagrade igračima Rudara

Trojica igrača Rudara primili su, uoči meča, nagrade za izbor u najbolji tim Prve crnogorske lige, u anketi koju je organizovao Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG).

Nagrade Nedeljku Vlahoviću, Ivanu Kneževiću i Mirku Radišiću ispred SPFCG uručio je Željko Damjanović.

Njih trojica, upravo zbog obaveza u klubu, nisu mogli da prisustvuju svečanosti, koja je održana početkom jula.

Rudar – Karabag 0:1

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska). Strijelac: Rejnaldo u 56. minutu. Žuti kartoni: Vlahović, Knežević, Živković (Rudar).

Rudar: Radanović 6, Živković 5,5, Đurić 6, Radišić 6,5, Nestorović 6,5, Brnović 5,5, Vlahović 6, Vuković 6 (78. Reljić), Jovanović 5 (81. Sopo), Ivanović 6,5, Knežević 6.

Karabag: Šehić 7, Medvedev 6, Huseinov 6, Sadigov 6, Agoli 7 (64. Gurbanov), Dinijev 6,5 (79. Mamadov), Garajev 6, El Džedeuji 5,5 (55. Tagijev), Ričard Almeida 7, Kintana 7, Rejnaldo 7,5.

Tok meča

Kraj utakmice u Petrovcu. U treće kolo ide Karabag, nakon pobjede 1:0 u revanšu.

78. minut - velika šansa za Rudar. Knežević je lansirao Jovanovića, koji je očajno šutirao sa 12-13 metara.

Rudar nakon gola djeluje nemoćno, bez snage i ambicije da odlučnije napadne protivnika.

56. minut - 0:1 Rejnaldo. Sjajna reakcija brazilskog napadača, na centaršut Agolija. Utrčao je na prvu stativu i proslijedio loptu u mrežu. Rudaru sada treba pobjeda za prolaz.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme u Petrovcu. Rezultat isti kao nakon 90 minuta u Bakuu. Rudar može do iznenađenja.

39. minut - Jovanović je pokušao da iznenadi golmana gostiju - dobar šut iskosa lijeve strane sa ivice šesnaesterca. Preko gola.

34. minut - pokušao je i Vuković iz daljine, sa skoro 30 metara. Šehić na mjestu.

24. minut - Rudar ponovo opasan. Knežević je sačuvao loptu, Ivanović uletio u šesnaesterac, ali je Šehić spriječio dodavanje u srce šesnaesterca.

19. minut - Vlahović iz slobodnog udarca sa 25 metara, siguran Šehić na golu Karabaga.

14. minut - Rudar prvi put u šesnaestercu. Greška Huseinova, Ivanović je utrčao na vrijeme, ali iz teške pozicije prebacio gol.

11. minut - šansa za Karabag. Ubacivanje Agolija, opet se Rejnaldo odlično snašao, ovoga puta šutirao, ali pored gola sa desetak metara.

5. minut - gužva pred golom Rudara, dobro se zagradio Rejnaldo, ali je šut Dinijeva blokirao Nestorović.

Počela je utakmica u Petrovcu.

Fudbaleri Rudara imaju aktivan rezultat pred revanš u Petrovcu.

Prvi meč u Bakuu završen je bez golova, što Pljevljacima daje nadu da mogu da postanu prvi crnogorski klub koji se plasirao u treći krug kvalifikacija za elitno takmičenje.

Rudar: Radanović, Živković, Đurić, Radišić, Nestorović, Brnović, Vlahović, Vuković, Jovanović, Ivanović, Knežević.

Karabag: Šehić, Medvedev, Huseinov, Sadigov, Agoli, Dinijev, Garajev, El Džedeuji, Ričard Almeida, Kintana, Rejnaldo.

Bonus video: