Gurbanov: Golovi u Podgorici su mi obilježili karijeru

"Naravno da se sjećam tih golova. Lijepo je podsjetiti se, ali ovo su druge okolnosti. Sada sam trener i više ne mogu da dajem golove", kaže Gurbanov.
0 komentar(a)
Gurban Gurbanov, Foto: Dl. M.
Gurban Gurbanov, Foto: Dl. M.
Ažurirano: 21.07.2015. 20:45h

Trener Karabaga Gurban Gurbanov ponovo je u Crnoj Gori - ljubitelji fudbala pamte dva čuvena gola kojima je 2003. pod Goricom šokirao reprezentaciju Srbije i Crne Gore (2:2), koju je tada vodio Dejan Savićević.

Taj rezultat je tada odjeknuo kao prvorazredna senzacija, no vremena se mijenjaju - 12 godina kasnije, šampion Azerbejdžana je veliki favorit protiv prvaka Crne Gore.

"Naravno da se sjećam tih golova. Oni su mi obilježili karijeru. Lijepo je podsjetiti se, ali ovo su druge okolnosti. Sada sam trener i više ne mogu da dajem golove", kaže Gurbanov.

Uvjeren je u prolaz svog tima u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampionu, uprkos ne baš idealnih 0:0 iz Bakua. Tako je na pitanje da li bi ispadanje od Rudara bilo katastrofa za njegov tim odgovorio:

"Ne razmišljam na taj način. Fudbal jeste igra u kojoj je sve moguće i gdje se dešavaju iznenađenja, ali sam uvjeren da ovog puta nećemo dozvoliti senzaciju. Čeka nas vrlo kompaktan i motivisan protivnik, što smo vidjeli u prvom meču, ali vjerujem da imamo bolju ekipu i da ćemo to dokazati u revanšu", dodao je Gurbanov.

Bonus video: