Novović: Treba nam gol u revanšu

Prava istina vidjeće se na terenu - ekipa Nikole Rakojevića i brani i napada velikih 1:0 sa stadiona „Ćemal Stafa”, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope
66 pregleda 2 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.07.2015. 08:14h

Već pet dana na podgoričkoj vrelini fudbaleri Mladosti pokušavaju da „ohlade glave” kako ih sjajan rezultat iz prvog meča protiv Kukešija u Tirani (pobjeda 1:0) ne bi opustio pred sjutrašnji revanš.

Da nije ništa gotovo, da je u Albaniji odigrano samo prvo poluvrijeme, da će biti još teže pod Goricom - fraze su koje su minulih dana više puta ponavljane iz tabora podgoričkog kluba, specijaliste za evropska takmičenja.

Prava istina vidjeće se na terenu - ekipa Nikole Rakojevića i brani i napada velikih 1:0 sa stadiona „Ćemal Stafa”, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Prednost iz Tirane neće značiti ništa ako u revanšu ne odigramo makar približno dobru utakmicu kao u prvom meču. Kada kažem to, mislim na dobru pozicionu igru, raspored na terenu, koncentraciju i disciplinu koja nas je krasila cijelu utakmicu", kaže vezista Mladosti Ivan Novović.

Samo vrhunske ekipe su u stanju da rutinski dovrše posao nakon pobjede od 1:0 u gostima, a u Mladosti su svjesni da će i u revanšu mnogo toga morati da zarade i zasluže.

"Mislim da će nam trebati gol, makar jedan, za prolaz u narednu rundu. Ne smijemo da se zatvorimo i igramo na nulu, jer protiv ekipe kakva je Kukeši uvijek možete da primite gol. Naša prednost je što ih sada mnogo bolje poznajemo nego pred prvu utakmicu. U pitanju je skup sjajnih individualaca, predvođenih Hrvatom Pejićem, koji se međutim još nisu najbolje uklopili u cjelinu. To ćemo pokušati da iskoristimo i pravim rasporedom na terenu ostvarimo rezultat koji bi nam donio veliki uspjeh".

Ivan Novović je jedini fudbaler Mladosti koji je bio tu i prije dvije godine, kada su „crveni đavoli” preko Videotona i Senice ostvarili istorijski plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Ekipe su potpuno različite. Ova sadašnja je mnogo iskusnija. Kada smo prije dvije godine putovali na revanš Senici nakon 2:2 na našem terenu nismo se toliko nadali, nije bilo euforije, ali smo prošli. Sada je drugačije, imamo mnogo bolji rezultat iz prvog meča. Opet, nema euforije, jer je ova ekipa dovoljno iskusna da neće pomisliti da je posao završen dok se ne završi revanš", ističe Novović.

U odnosu na prvim meč sa Kukešijem Mladost je slabija za Blaža Igumanovića (otišao u poljsku Zavišu), ali vjerovatno jača za Dušana Lagatora, koji je na putu oporavka od povrede, zarađene na prvom meču protiv Nefčija.

Sve će to uticati da Novović dobije i treću različitu poziciju u trećem evropskom meču - nakon ofanzivnog veznog (u Bakuu), pa defanzivnog (u Tirani), sada će igrati na poziciji lijevog krila.

"Lagator je trenirao punim intenzitetom i nadam se da će biti spreman da počne. Puno nam znači njegovo prisustvo i njegova snaga u veznom redu. Što se mene tiče, ne biram pozicije, spreman sam na svakoj da pružim maksimum, za dobro tima", zaključuje Novović.

Revanš pod Goricom igra se sjutra veče u 20.30. Sudi Danac Mikael Tikgard.

Pobjednik ide na boljeg iz dvomeča između poljske Legija - rumunskog Botosanija, ali u Mladosti je to, bar zasada - zabranjena tema.

Ulaz ponovo slobodan, navijači Kukešija na južnoj tribini

Širom otvorena vrata stadiona pod Goricom pozivnica su ljubiteljima fudbala iz Podgorice da, uprkos tropskim vrućinama, podrže Mladost ka novom senzacionalnom uspjehu i plasmanu u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U revanšu protiv Nefčija prije 13 dana (ulaz je takođe bio slobodan) upravo je energija sa tribina pomogla izabranicima Nikole Rakojevića da izjednače u 91. minutu i ostvare podvig.

Stadion pod Goricom, izvjesno je, biće još puniji nego na meču sa Azerbejdžancima, jer je dolazak najavilo nekoliko stotina navijača Kukešija.

Uprkos porazu u prvom meču, Albanci se nadaju da u Podgorici mogu do preokreta. Oni će biti smješteni na južnoj tribini.

Bonus video: