FK Lovćen na Kampu prijateljstva i tolerancije u Beogradu

Cilj projekta je iniciranje stvaranja regionalne mreže edukatora za promociju ljudskih prava u sportu
64 pregleda 0 komentar(a)
lOVĆEN, Foto: FK Lovćen
lOVĆEN, Foto: FK Lovćen
Ažurirano: 21.07.2015. 12:17h

Fudbalski klub Lovćen dio je regionalne mreže za promociju ljudskih prava u sportu, čiji je nosilac Razvojni centar za mlade iz Beograda, objavljeno je na sajtu cetinjskog kluba.

Cilj projekta je iniciranje stvaranja regionalne mreže edukatora za promociju ljudskih prava u sportu, a Udruženje građana Razvojni centar za mlade iz Beograda počeo je realizaciju projekta „Kamp prijateljstva i tolerancije“, uz podršku Evropske omladinske fondacije Savjeta Evrope, koji traje u periodu od jula do septembra 2015. godine.

Petodnevni inicijalni trening koji je trajao od 7 do 13 jula, okupio je 25 aktivista, odosno trenera, sportskih radnika i pripadnika medija iz oblasti sporta iz tri zemlje regiona (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Takođe, cilj pomenutog projekta je međunarodna saradnja, da se napravi mreža između tri države, kako bi nastavili saradnju. Kamp je obilovao sa dosta predavanja o toleranciji i prijateljstvu, gdje su bili veliki stručnjaci iz ovih oblasti, sa Fakulteta za sport i Fakulteta komunikologije iz Beograda, kao i Međunarodne organizacije Savjeta Evrope.

Program je obuhvatao predavanja, razne radionice koje su vezane za omladinu i fokusirane na mlađi uzrast kako bi prenijeli njihovo znanje. Projekat se odvija u tri faze. Ovo je bila prva faza u Beogradu, druga faza je prezentacija tog projekta u lokalnim zajednicama.

Učesnici kampa imali su priliku da predstave svoje klubove i organizacije.

Bonus video: