Pljevljaci spremni da ispišu istoriju

Crnogorski šampion bi plasmanom 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona ucrtao svoje ime na evropsku fudbalsku mapu.
3 komentar(a)
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 21.07.2015. 10:35h

Veliku šansu da ispišu svoju, ali i istoriju crnogorskog fudbala, igrači Rudara imaju sjutra veče protiv azerbejdžanskog Karabaga u Petrovcu.

Šta bi donijela pobjeda i prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, više puta je napisano minulih dana i izabranicima Mirka Marića može da posluži kao veliki motiv u pokušaju da naprave senzaciju i sruše velikog favorita.

Ulog je, dakle, dvomeč sa slavnim Seltikom, zagarantovane bi bile makar još četiri velike utakmice, evropska iskušenja produžila bi se do kraja avgusta, a kasa pljevaljskog kluba popunila bi se sa još pola miliona eura (uz pola miliona koliko ih već sljeduje).

Ukratko - crnogorski šampion bi ucrtao svoje ime na evropsku fudbalsku mapu.

Sve to staje u 90 (ili 120) minuta duela u Petrovcu, nakon primamljivih, ali isto tako i dalje teških 0:0 iz Bakua.

"Svjesni smo šta znači predstojeća utakmica i šta bi mogla da nam donese. Ubijeđen sam da ćemo sve te emocije koje su prisutne i prije meča kanalisati na pravi način, da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu", kaže Radule Živković, bek Pljevljaka.

A dobra utakmica podrazumijevala bi slično izdanje iz Bakua, gdje su fudbaleri crnogorskog šampiona odradili perfektan posao u defanzivi.

"Ako budemo disciplinovani kao u Bakuu, možemo da ostvarimo rezultata kojim bi ispisali istoriju našeg fudbala. Svjesni smo da igramo protiv veoma snažnog rivala i to je činjenica koju niti jednog momenta nećemo smetnuti s uma. Karabag je favorit, ali u fudbalu to ne znači ništa, sve treba pokazati na terenu. Mi smo spremni za borbu", dodaje Živković.

Teren u Petrovcu, koji je manjih dimenzija, mogao bi da pomogne Rudaru.

"Timu koji napada odgovara veći teren. Karabag će pokušati da nas raširi i ugrozi preko brzih igrača. Ali, to im nije uspjelo u Bakuu i vjerujem da smo u Petrovcu mi u prednosti. Ubijeđen sam da ćemo biti opasniji po njihov gol", zaključuje Živković.

Cetinje baza Rudara, Azerbejdžanci se smjestili u Budvi

Fudbaleri Rudara prošpartali su cijelu Crnu Goru kako bi što spremnije dočekali revanš sa Karabagom.

Nakon povratka iz Azerbejdžana, preko Istanbula i Beograda, te trodnevnog „predaha” u Pljevljima, izabranici Mirka Marića stacionirali su se na Cetinju, gdje im je hotel „Grand” baza za sjutrašnju utakmicu u Petrovcu.

Fudbaleri crnogorskog šampiona juče su trenirali na stadionu pod Malim brdom, koji će večeras biti rezervisan za fudbalere Karabaga.

Azerbejdžanci su imali problema kako da pronađu slobodan hotel na primorju u špicu turističke sezone. Smjestili su se u hotelu „Tara” u Budvi. Sve vrvi od gostiju, ali nisu imali izbora...

Bonus video: