Rotković: Vjerujem da ću biti makar na širem spisku

"Vučinić, Jovetić i Damjanović, oni su majstori van svake serije, a osim njih, ne pomjeram se nikom", istakao je Rotković
9 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.07.2015. 17:02h

Koliko je jaka kazahstanska liga? Drugoplasirani Kairat nedavno je bez većih problema eliminisao Crvenu zvezdu, iz beogradskog kluba su na dalek put vodili i novinare da bi ih uvjerili kako izgleda sportski kompleks i koliki je budžet kluba koji je srušio nekadašnjeg prvaka Evrope.

Vodeći Aktobe i trećeplasirana Astana "teški" su po nekoliko desetina miliona eura, dok je sada posljednji na tabeli, Šahtjor Karagandi, dvije sezone zaredom igrao Ligu Evrope.

U takvoj ligi istakao se i jedan Crnogorac - Luka Rotković, nekadašnji napadač Budućnosti, Petrovca i Mornara, drugi je strijelac kazahstanskog šampionata sa devet postignutih golova.

Više je dao samo Gou iz Kairata, Zvezdin "dželat" u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Rotkovićev Okžetpes trenutno je sedmi na tabeli i 12 kola prije kraja bori se za ulazak u plej-of, u kojem će igrati šest vodećih ekipa.

"Drugi sam strijelac lige, dao sam 11 golova, devet u prvenstvu i dva u Kupu. Prezadovoljan sam, igram standardno, izrastao sam u lidera ekipe. Mislim čak da igram najbolji fudbal u karijeri. Stigle su i tri-četri ponude najvećih kazahstanskih klubova, dvije iz Rusije, dvije čak i iz Njemačke, ali u klubu nisu željeli da me puste na polusezoni", kaže Rotković.

Cilj Okžetpesa, čiji dres nosi i nekadašnji ruski reprezentativac, Dmitri Sičev, je ulazak u gornji dom kazahstanskog fudbala.

"To je i razlog zbog kojeg ljudi iz kluba nisu željeli da me prodaju. Ipak, nisam nezadovoljan, dobro mi ide, ostvario sam i dobar kontakt sa navijačima, osvojio sam ih borbom, požrtvovanjem, ali prije svega golovima".

Rotković se nada pozivu za reprezentaciju Crne Gore...

"Selektor me je spomenuo na jednoj konferenciji za novinare, sada igram u još boljoj formi. Iskreno se nadam da ću biti pozvan za septembarski meč protiv Lihtenštajna. Makar i na širi spisak, nema veze, samo da vidim da računaju na mene.

Rotković zaključuje u svom stilu:

"Vučinić, Jovetić i Damjanović, oni su majstori van svake serije, a osim njih, ne pomjeram se nikom!

Bonus video: