Tek očekuju prava pojačanja

Podgoričani su na Zlatiboru već dogovorili kontrolne utakmice sa užičkom ekipom Jedinstvo Putevi i Bokeljom
4 komentar(a)
Miodrag Vukotić, Foto: Danilo Mitrović
Miodrag Vukotić, Foto: Danilo Mitrović
Ažurirano: 19.07.2015. 14:19h

Od 16. jula fudbaleri Budućnosti nalaze se na pripremama na Zlatiboru, gdje ostaju do 28. ili 29. ovog mjeseca. Činjenicu da se na Zlatiboru priprema nekoliko ekipa iz Crne Gore i Srbije (od crnogorskih prvoligaša Petrovac, Zeta i Bokelj), Podgoričani će iskoristiti da odigraju više kontrolnih mečeva, a već su dogovoreni dueli sa užičkom ekipom Jedinstvo Putevi, te sa Kotoranima.

U odnosu na prošlu godinu ekipa je drastično promijenila fizionomiju - uz novog trenera Miodraga Vukotića, ugovore sa ekipom Budućnosti potpisali su povratnik Darko Nikač, koji je igrao u Indiji, Filip Mitrović (Mogren), Milan Vušurović (Lovćen), Luka Mirković (Mladost), Ivan Pejaković (Petrovac), kao i Risto Radunović. Ugovor je produžio Milivoje Raičević, a stipendijske ugovore potpisali su Savo Gazivoda i Anđelo Drobnjak.

Podgorički klub napustili su Brazilac Flavio, Aleksandar Vujačić (otišao na Maltu), Boris Kopitović, Vladislav Rogošić i Stefan Milošević, dok je Marko Banović na probi u Poljskoj.

Ipak, najvažnije stvari u prelaznom roku tek se očekuju.

Postoji mogućnost da sredinu promijeni Andrija Vukčević i to uz obeštećenje koje bi pomoglo da podgorički klub vrati finansijsku stabilnost (što je uslov da u klub uđu privrednici Veselin Pejović i Žarko Burić).

Takođe, Podgoričani se nadaju da će njihov klub pojačati još dva-tri vrlo kvalitetna igrača, a nije isključeno da zbog odličnih odnosa sa trenerom Crvene zvezde Miodragom Božovićem, te strategom Partizana Zoranom Milinkovićem, neki igrači ovih klubova bar pola godine odigraju u plavo-bijelom dresu.

Funkcionisanje Budućnosti je ovih dana dodatno otežano, jer je morala da plati 93 hiljade eura kragujevačkom sudiji Dobrivoju Srećkoviću, koji je prije 30 godina pretučen ispred svlačionica podgoričkog kluba.

Spor pred kragujevačkim sudom je dobio epilog nakon ravno tri decenije.

Bonus video: