Kraj sage: Stefan Savić postaje „kolćonero”

16 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.07.2015. 20:44h

Transfer je samo pitanje dana - Stefan Savić karijeru će nastaviti u madridskom Atletiku!

Ponude Zenita, te nekih engleskih klubova (pominju se Mančester junajted, Arsenal i Totenhem) stavljene su po strani, jer Fiorentini najviše odgovara „dil” koji joj nudi Atletiko.

A on glasi: da u zamjenu za Savića u Firencu pošalje vezistu Marija Suaresa i novac, piše madridska „Marka”.

Ne pominje se koliko će „viola” dobiti od ovog transfera, ali se vjeruje da ta cifra neće biti manja od pet miliona eura, s obzirom na to da je Suares procijenjen na 10, a naš defanzivac na minimum 15 miliona evropskih novčanica.

„Suaresova budućnost je daleko od 'Kalderona' i Dijega Simeonea s kojim već mjesecima nije u najboljim odnosima. Fiorentina je veoma zainteresovana, a odgovara joj i opcija da u Madrid ode Savić. Ostalo je još malo da se posao realizuje i da sve strane budu zadovoljne”, piše „Marka”.

Savić je tako na korak da nakon tri sezone u kojima je bio jedan od najbolje ocijenjenih odbrambenih igrača u ligi napusti Fiorentinu. Takođe, imaće priliku da opet igra Ligu šampiona, a na „Kalderonu” ga vide kao alternativu za Brazilca Žoaa Mirandu koji je pojačao Inter.

Međutim, pitanje je da li bi Savić odmah mogao da računa na to da upadne u prvi tim, jer je Miranda otišao iz Madrida zato što Simeone nije mogao da mu garantuje mjesto u prvom timu pored urugvajskog tandema štopera Dijego Godin - Hose Himenes.

Kako god da se završe pregovori Atletika i „ljubičastih”, pamtiće se da je rođeni Mojkovčanin jedan od boljih poslova italijanskog kluba u bliskoj prošlosti - Fiorentina je ljeta 2012. dobila Savića i skoro 17 miliona eura kao dio dogovora za odlazak sprskog štopera Matije Nastasića na „Etihad”.

„Marka” ističe i da Atletiko do kraja prelaznog roka mora da se oslobodi trojice igrača, da bi doveo isto toliko novajlija.

Nakon trampe Suares - Savić, očekuje se da „Kalderon” napusti i lijevi bek Giljerme Sikeira (najnovija vijest je njegov mogući povratak u Inter), kao i da vjerovatno ide napadač Raul Himenes, Meksikanac koji nije zadovolio Simeonea u prethodnoj sezoni (on je između Monaka i Benfike).

U tom slučaju pojačanja bi bili Filipe Luis (povratnik iz Čelzija) i Tijago Mota iz PSŽ-a.

Bonus video: