Terzić: Doveli smo najboljeg trenera, titula mora da se osvoji, nema alibija

73 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: Betaphoto
Zvezdan Terzić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.07.2015. 12:36h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da garantuje da će taj fudbalski klub osvojiti titulu šampiona Srbije ove sezone.

"Titula mora da se osvoji ove sezone, nema prostora za bilo kakav alibi. Garantujem da ćemo realizovati plan, ubijeđen sam, angažovali smo najboljeg trenera sa ovih prostora (Miodraga-Grofa Božovića, prim.a), doveli četiri kvalitetna stranca, sačuvali tim od prošle sezone", rekao je Terzić na sjednici Skupštine kluba.

Terzić je kazao da bi Zvezda imala mnogo jači tim da nije morala da izdvoji dva miliona i 200 hiljada eura zimus.

"Možemo da zamislimo kakav bismo tim imali da smo dva miliona i 200 hiljada doveli dva-tri kvalitetna igrača, vjerovatno bismo se prošetali kroz ovu ligu", ocenio je generalni direktor Zvezde.

Terzić je naveo da postoji mogućnost da se dug kluba sa 41 smanji na 35 miliona eura do kraja godine.

On je dodao da rana eliminacija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa boli sve zvezdaše da to više ne smije da se dešava.

"To boli svakog zvezdaša. Zvezda nikada više ne smije da dozvoli da ispadne od kazahstanske ekipe, bez obzira na okolnosti. Rezultat i igra nije realna slika koju ćete gledati naredne sezone", rekao je Terzić.

Prema njegovim riječima, prošla sezona je bila jedna od najtežih u istoriji kluba, ali ne želi da "jadikuje i da se pravda".

"Teško se može nadomestiti ono što je devastirano u dužem vremenskom periodu", istakao je on.

Terzić je rekao da je svjestan da je sportski rezultat "jedini generator pozitivnih zbivanja u klubu".

"Moramo biti svjesni da se prvo mora uložiti u igrače da bi se napravio dobar tim, a dobar tim donosi rezultate, evropske utakmice i prihode. Svi hoće da se identifikuju samo sa pobjedom, bez sportskog nema ni finansijskog rezultata, a naš problem je što prošle sezone nismo imali inicijalni kapital da uložimo u tim", rekao je Terzić.

On je dodao da je svjestan da je izgubljeno povjerenje zvezdaša nešto što muči klub.

"Povjerenje se stiče odgovornim radom i rezultatom. Zvezdaška javnost je razočarana drugim mestom, ali treba postaviti pitanje da li je osvajanje titule bilo realno. Bili smo u raskoraku između želje i mogućnosti", rekao je generalni direktor Zvezde.

Terzić je rekao da klub tokom ljeta nije mogao da dovodi igrače iz domaćih klubova jer su tražena prevelika obeštećenja.

Dug Crvene zvezde 41 milion eura

Dug fudbalskog kluba Crvena zvezda iznosio je 1. juna 41.134.000 eura, saopšteno je na današnjoj sjednici Skupšitne. Poslovni direktor Zvezde Stefan Pantović je istakao da se očekuje da dug do kraja godine bude 39 miliona.

Pantović je naveo da je prihod od transfera 2013. godine bio 5.720.511 eura, a 2014. 881.995, sedam puta manji zbog neučešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Predsjednik Zvezde Svetozar Mijailović rekao je da su učinjeni značajni napori da se klub stabilizuje, s obzirom na to da je bilo dovedeno u pitanje i učešće u domaćem takmičenju.

Mijailović je kazao da je ostvaren cilj da se podmladi ekipa, ali da su izostali sportski rezultati, pošto ekipa nije odbranila šampionsku titulu prošle sezone.

"Sportski rezultat koji je zacrtan nije ostvaren, izgubili smo titulu. U uslovima u kojima smo radili nije bilo realno ostvariti više", kazao je predsjednik crveno-bijelih.

On je istakao da je cilj kluba u predstojećoj sezoni titula, razvoj omladinske škole i plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

"Moćan tim je generator za rješavanje svih pitanja pred kojima se klub nalazi, a za to su potrebne finansije i više vremena. Želja postoji kod svih, ali ona nije usklađena sa realnim mogućnostima. Svi smo svesni toga. Teret starih dugova onemogućuje tekući život", rekao je Mijailović.

Prisutnima se obratio i Branimir Šerček iz Nadzornog odbora, koji je pohvalio upravu kluba.

"Ova uprava kluba je za sada mnogo bolja nego što su to bile prethodne", rekao je Ševčuk.

Skupština se uoči sednice oprostila od preminulih članova kluba Konstantina Zečevića, Sibina Stojanovića, Radomira Vukčevića, Ace Radosavljevića i Gorana Gogić.

Sjednica je bila na ivici kvoruma, s obzirom na to da je od 146 članova bilo prisutno 65, dok je osvlašćenja prenijelo njih 10 koji nisu mogli da dođu.

Na Skupštini su i potvrđeni novi članovi Upravnog odbora Miljko Ristić i Branko Kovačević.

Bonus video: