Pejović: Kukeši, pa onda Legija

"Suviše smo iskusni da bismo pomislili da smo već završili posao protiv Kukešija. Zbog toga o Legiji još ni riječ", kaže Luka Pejović
56 pregleda 3 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2015. 09:59h

Iako je kao bivši fudbaler poljske Jagjelonije već odigrao nekoliko mečeva protiv Legije iz Varšave, mogućeg rivala Mladosti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, bek Podgoričana Luka Pejović nije želio da se izjašnjava o jučerašnjem žrijebu:

"O Legiji ni riječi dok ne zavšimo posao protiv Kukešija. Čeka nas mnogo težak revanš i zbog toga uopšte nisam bio zainteresovan za ishod žrijeba 3. kola", kaže Pejović.

Podgoričani su velikom pobjedom nad Kukešijem u Tirani (1:0) došli u poziciju da evropsko ljeto produže do početka avgusta, baš kao što su uradili 2013. godine, tada sa puno mlađim timom.

Na horizontu se ukazala Legija iz Varšave, koja bi mogla da bude rival Mladosti u 3. kolu ako prije toga eliminiše rumunski Botosani (u prvom meču slavila kod kuće sa 1:0).

No, nadaju se i Albanci, nadaju se i Rumuni - zato Podgoričani ne bi još o Legiji...

"Jeste da smo napravili veliki rezultat u Tirani, ali ćemo u Podgorici morati da ponovimo takav meč ako želimo u naredno kolo. Kukeši je dobar tim i biće opasan u revanšu", ističe Pejović.

Jedini gol Podgoričani su dali iz prekida - preko Miloša Lakića u 52. minutu, ali je jednako značajno što su napade Kukešija limitirali na samo dvije šanse i to u finišu.

"Utakmica u Tirani je pravi pokazatelj kako jedan tim iz Crne Gore može taktički da odigra po ugledu na prave evropske ekipe. Uz nekoliko sitnih grešaka, što je razumljivo, jer u fudbalu teško možete da odigrate savršeno, sveli smo protivnika na samo dvije šanse, od kojih je jedna bila plod individualne majstorije, a druga je stigla nakon odbijene lopte", dodaje Pejović.

Neće albanskih 1:0 opustiti crnogorskog osvajača Kupa, optimista je 29-godišnji bek.

"Suviše smo iskusni da bismo pomislili da je sve gotovo. Moramo iz glava da „izbiršemo” prvu utakmicu i izađemo na teren kao da je 0:0".

Upravo je utakmica na stadionu „Ćemal Stafa” pokazala koliko je Mladost, zapravo, zrela ekipa.

"Naša najveća snaga je atmosfera i kolektiv, iz čega uvijek iskoči pojedinac koji odluči meč. U Bakuu je to bio Lagator, u Podgorici Vuković, u Tirani Lakić", kaže Pejović, ističući još nešto:

"Rezultati Mladosti i Rudara su pokazali da crnogorska liga i nije tako loša, kao što mnogi misle".

Bonus video: