Rudar sa Seltikom - i nije baš tako nerealno...

"Utakmice protiv Seltika bile bi spektakl i kruna našeg rada, ali zaista je jako rano pričati o tom meču, jer mi imamo mnogo težak posao u revanšu sa Karabagom", kaže trener Rudara Mirko Marić
62 pregleda 6 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 17.07.2015. 19:16h

Rudar protiv Seltika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

Do prije nekoliko dana zvučalo je kao utopija, ali nakon sjajnog izdanja Pljevljaka u prvom meču protiv Karabaga i "pozitivne nule" sa Republičkog stadiona Tofig Bahramov u Bakuu, ništa nije nemoguće.

Fudbal, uostalom, piše romane, često spaja nespojivo. Crnogorski šampion je već jednom igrao protiv škotskog, i to u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je ljeta 2007. godine Zeta pružila snažan otpor Glazgov Rendžersu.

Eventualna senzacija protiv Karabaga donijela bi Pljevljacima ne samo dvomeč sa Seltikom, već bi im garantovala makar još dvije evropske utakmice, jer poraženi iz 3. kola kvalifikacija za LŠ ide u plej-of fazu kvalifikacija za LE. Evropsko ljeto bi se, dakle, produžilo do sredine avgusta, a klupska kasa bila bi punija za preko milion eura! Morali bi u taboru aktuelnog crnogorskog šampiona da protrljaju oči kako bi se uvjerili da je sve to stvarnost...

No, sve je to još uvijek u domenu mašte, ono što fudbalere Rudara čeka je pakleni revanš sa Karabagom, u srijedu veče pod Malim brdom u Petrovcu.

Trener Mirko Marić je, logično, spomenuo Seltik u jednoj jedinoj rečenici.

"Utakmice protiv Seltika bile bi spektakl i kruna našeg rada, ali zaista je jako rano pričati o tom meču, jer mi imamo mnogo težak posao u revanšu sa Karabagom. Seltik spominjem samo zbog toga što ste me pitali o njemu, više ga neću spomenuti ni jednog momenta, jer su sve naše misli okrenute Karabagu. U Petrovcu nas čeka još teža utakmica nego što je bila u Bakuu", kaže Marić.

Pljevljaci su protiv prošlogodišnjeg učesnika Lige Evrope pokazali "master klasu" u defanzivi, a revanšu će im trebati i korak više - da postignu gol.

"Karabag je favorit i uoči revanša, baš ko što je bio i pred prvu utakmicu. Imali smo cilj u Bakuu da ne primimo gol, uspjeli smo u tome, a nećemo srljati ni u drugoj utakmici. Ako treba da ponovo bude 0:0, neka bude 0:0. Moramo da budemo strpljivi, odgovorni i disciplinovani, neka šansa će sigurno doći", dodaje Marić.

Naporan put iz Azerbejdžana (avionom preko Istanbula do Beograda, pa autobusom do Pljevalja) danas je konačno završen i fudbaleri Rudara stigli su kući. Marić im je dao dva dana odmora, a onda će "rudari" pravac na more.

Treba se u odgovarajućim uslovima spremiti i za revanš...

"Do utakmice ćemo tražiti da treniramo na prirodnoj travi, kako bi se što bolje spremili za meč".

Revanš između Rudara i Karabaga igra se u srijedu veče u Petrovcu, u terminu grupne faze Lige šampiona - 20.45.

Bonus video: