Masato na korak od Tirane

"U narednih nekoliko dana treba da se usaglase detalji oko potpisa ugovora", kazao je Predrag Stevović, koordinator dolaska japanskih fudbalera u Crnu Goru.
2 komentar(a)
Masato, Foto: Ivan Petrušić
Masato, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.07.2015. 14:47h

Japanac Fukui Masato, koji je u minule dvije sezone nosio dres Sutjeske, na korak je od potpisivanja ugovora sa albanskom Tiranom.

"Mastao je bio u Tirani da se upozna sa klubom, predsjednikom, upravom i trenerom. Odgledao je i trening gdje se družio sa navijačima. Zadovoljan je sa onim što je vidio i kako je primljen. U narednih nekoliko dana treba da se usaglase detalji oko potpisa ugovora", kazao je Predrag Stevović, koordinator dolaska japanskih fudbalera u Crnu Goru.

Kada je prije dvije godine desetak anonimnih Japanaca stiglo u Crnu Goru, Masato je bio jedan od njih.

Potpisao je ugovor za Sutjesku i nije mu trebalo puno da postane ljubimac navijača u Nikšiću. Već u prvoj sezoni osvojio je titulu šampiona, čemu je dao značajan doprinos, a pamtiće se spektakularan gol sa 60 metara u posljednjem minutu duela protiv Mladosti, jedan od najljepših u Telekom 1. CFL ikada.

Za dvije sezone kraj Bistrice Masato je dao ukupno 12 golova i sada nastavlja svoj put... Tirana je najbolji klub iz glavnog grada Albanije, prošle sezone je bila 4. u tamošnjem šampionatu.

Sutjeska je prije nekoliko dana dovela Aleksandra Nedovića, jednog od najperspektivnijih crnogorskih trenera, ali se nastavilo osipanje igračkog kadra - prije Masata, ekipu su napustili Janjušević, Goran Vujović, Dejan Ognjanović, Blažo Igumanović i Stefan Stefanović.

Bonus video: