Stižu li nam ponovo Poljaci: Legija iz Varšave mogući rival Mladosti u 3. kolu!

Poljska Legija iz Varšave ili rumunski Botosani mogući protivnici Mladosti u 3. kolu, ako "crveni đavoli" eliminišu Kukešija. Poljaci prvi meč na svom stadionu dobili 1:0, čeka ih revanš u Rumuniji
0 komentar(a)
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Slask navijač, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.07.2015. 11:27h

Najmoćniji poljski tim, Legija iz Varšave, mogući je protivnik Mladosti u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odlučeno je žrijebom u Nionu.

Ekipa Nikole Rakojevića mora prethodno da dovrši posao protiv albanskog Kukešija, nakon velike pobjede u Tirani u četvrtak veče (1:0).

Poljski vicešampion takođe mora da dovrši posao u revanšu, pošto je sinoć u Varšavi savladao rumunski Botosani sa 1:0. U slučaju iznenađujućeg epiloga, rival Mladosti ili Kukešija bio bi Botosani.

Legija je prošle sezone zauzela drugu poziciju u poljskom prvenstvu, sa bodom zaostatka u odnosu na Leh, iako je regularni dio sezone završila na prvoj poziciji (u Poljskoj se igra plej-of za titulu).

Prije toga tim iz Vašave je dvije sezone zaredom "drmao" poljskim šampionatom i osvojio dvije titule, ali se nije plasirao u grupnu fazu Lige šampiona zbog čuvenog "slučaja Seltik" ljeta prošle godine.

Škotski velikan tada je eliminisao Poljake administrativnim putem, iako je Legija na terenu demolirala "kelte" ukupnim rezultatom 6:1.

Nakon velikog administativnog propusta uprave Legije (četiri minuta prije kraja revanša, kada je sve bilo odlučeno, trener Hening Berg uveo je Bartoša Berežinskog, koji nije imao pravo nastupa) Uefa je odlučila da gurne Seltik u grupnu fazu, a Legiju izbaci iz Lige šampiona.

Možda i demoralisani nestvarnim događajima fudbaleri Legije ispustili su da osvoje treću uzastopnu titulu, a takav splet okolnosti mogao bi da ih dovede pravo u Podgoricu, sa njima i ozloglašene poljske navijače!

Kada je Budućnost prije tri ljeta igrala sa Slaskom iz Vroclava poljski huligani napravili su haos u Podgorici. U tučama sa policijom na više punktova u gradu, kao i na ulazu u stadion, povrijeđeno je na desetine gostujućih fanova, kao i nekoliko policijaca.

Ni navijače Legije iz Varšave ne bije baš dobar glas, što znači da će Podgorica ponovo drhtati od huligana ako se poljski predstavnik sastane sa ekipom Mladosti.

Prva utakmica igrala bi se 30. jula u Crnoj Gori, revanš u Varšavi 6. avgusta.

Svakako težak posao za Mladost, koja je već ostvarila senzacionalan uspjeh samom činjenicom što je došla na korak od plasmana u 3. kolo kvalifikacija. Podgoričani su i prije dvije godine stigli do 3. kola, kada su eliminisani od dvostrukog uzastopnog šampiona Lige Evrope, Sevilje.

Mogući rivali Mladosti ili Kukešija bili su još engleski Sautempton, italijanska Sampdorija, ruski Rubin iz Kazanja, ukrajinska Zarja, te pobjednk duela između danskog Randersa i švedskog Elfsborga (prvi meč 0:0).

Revanš protiv Kukešija je u četvrtak pod Goricom u 20.30.

Svi parovi 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Cirih - Černo More/Dinamo Minsk

Kairat/Alašker - Rijeka/Aberdin

Dačija/Žilina - Vorksla Poltava

AZ Alkmar - Bašakšeir Istanbul

Bordo - AEK Larnaka

Lokomotiva Zageb/PAOK - Spartak Trnava/Linfeld

Targu Mureš - Sent Etjen

Skonto/Debrecin - KR/Rozenborg

Jablonec - Kopenhagen/Njutaun

Hapoel Bir-Ševa/Tun - Vaduc/Nome Kalu

Belenenseš - Slask Vroclav/Geteborg

Sampdorija - Vojvodina/Spartaks

Kukeši/Mladost Podgorica - Legija Varšava/Botosani

Šarlroa/Beitar - Zorja

Šturm - Rubin Kazanj

Randers/Elfsborg - Šamrok/OB

Sautempton - Vitese

Slovan Liberec - Hapoel Kirat Šmon

Čukarički/Gabala - Apoel/Trakai

Šahtjor Soligorsk/Volfsberger - Borusija Dortmund

AIK/Širak - Atromitos

Standard Lijež - Ferencvaroš/Željezničar

Vest Hem/Birkirkara - ICT/Astra

Atletik Bilbao - FH/Inter Baku

Jelgava/Rabotnički - Trabzonspor/Diferdanž

Beroe/Brondbi - Jagelonija/Omonija

Altah - Vitorija

Koper/Hajduk Split - Mlada Boleslav/Stromsgodset

Krasnodar - Slovan Bratislava/UC Dablin

Bonus video: