Rakojević: Igraju sporije od Nefčija

"Nisam siguran da Kukeši može da igra tako brzo kao što igra Nefči. Sigurno je da se radi o tehnički vrlo obučenim igračima, ali ta nešto sporija igra mogla bi da nam više odgovara" dodaje Rakojević.
1 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2015. 08:24h

Fudbaleri Mladosti otputovali su jutros u Tiranu, gdje će sjutra na stadionu „Kemal Stafa” protiv domaćeg Kukešija igrati prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dobro je za Podgoričane što se utakmica igra u glavnom gradu Albanije, a ne na samom sjeveru, u Kukešu, jer stadion njihovog protivnika ne zadovoljana Uefine standarde.

Definitivno da ekipu Peca Rakojevića neće na tribinama čekati tako uzavrela atmosfera kao što bi to bio slučaj da se utakmica igra u Kukešu.

A na terenu?

"Još skupljamo podatke o protivniku i neće biti lako sklopiti pravu sliku, iz razloga što su promijenili dosta igrača, doveli su novog trenera i četiri nova Brazilca. Imaju toliko stranaca da s pravom možemo da se zapitamo igramo li sa albanskim, ili sa nekim drugim timom", kaže Rakojević.

Neki detalji ipak mogu da se naslute kako bi se predstojeći rival makar uporedio sa Nefčijem, velikom žrtvom Podgoričana u 1. kolu kvalifikacija.

"Nisam siguran da Kukeši može da igra tako brzo kao što igra Nefči. Sigurno je da se radi o tehnički vrlo obučenim igračima, ali ta nešto sporija igra mogla bi da nam više odgovara" dodaje Rakojević.

Akcenat je ipak na sopstvenom kvalitetu - nije Mladost šokirala Nefči zbog superdetaljne analize Azerbejdžanaca koliko zbog vjere u sopstvene mogućnosti.

"I prije utakmica sa Nefčijem rekao sam da imamo ekipu koja će se suprotsaviti svakom koliko je to maksimalno moguće u datom trenutku. Imamo kolektiv, imamo zajedništvo, iz toga često proizlazi rezultat", kaže trener Mladosti.

Kada su u pitanju evropske epizode podgoričkog kluba, „faktor Rakojević” ima vrlo značajnu ulogu. Iskusni trener je prije dva ljeta, sa potpuno različitim timom, doveo Mladost do 3. kola kvalifikacija za LE.

"Moja uloga je tek tolika da zajedno sa svojim saradnicima probam da postavim igrače na prava mjesta i da im kažem koji su im zadaci. To je nešto što je obavezno kada je rad trenera u pitanju. Ako se još neke stvari poklope, kao što su se dijelom poklopile protiv Nefčija, onda dođe i rezultat, desi vam se da eliminišete boljeg od sebe".

Rakojević, međutim, tvrdi da njegova ekipa i dalje zna gdje joj je mjesto.

"Zašto bi mi nekog potcijenili, posebno ekipu koja ima sedam ili osam stranaca u prvom timu? Nemamo pravo nikoga da potcijenimo, ali imamo pravo da vjerujemo u sebe. Možemo da igramo sa Kukešijem", zaključuje Rakojević.

Utakmica u Tirani igra se sjutra u 19.30 časova, revanš je narednog četvrtka u Podgorici.

Bonus video: