Nadaju se da će odlučivati revanš

Važno je da se momci ne uplaše, da ih iz takta ne izbaci značaj utakmice, atmosfera ili preveliki respekt - kaže trener Marić
6 komentar(a)
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Rudar, Foto: Rudar Fantazzi
Ažurirano: 15.07.2015. 10:14h

Da li Pljevljaci mogu putem kojim je već uspješno prošla Mladost, pokazaće već „prvo poluvrijeme“ predstojećeg dvomeča, večeras na Republičkom stadionu „Tofig Bahramov” u Bakuu (18.30).

Karabagu niko ne osporava ulogu favorita, priznaje da je vjerovatno kvalitetniji i iskusniji rival, svakako i višestruko bogatiji, ali bi sve to moglo da ode u drugi plan ako „rudari“ pokažu najveći dio svog nesumnjivog fudbalskog repertoara, budu mirni i koncentrisani i, što je možda najvažnije, hrabri. Upravo tu hrabrost potencira i strateg najtrofejnijeg crnogorskog kluba, Mirko Marić:

"Važno je da se momci ne uplaše, da ih iz takta ne izbaci značaj utakmice, eventualno neka „vruća“ atmosfera na tribinama ili preveliki respekt prema domaćinu. Ako od prvog minuta zaigramo kako znamo, ubijeđen sam da će Karabag imati dosta problema da napravi dobar rezultat pred revanš. Nakupilo se prethodnih godina dosta evropskog iskustva i kod naših igrača, nadam se dovoljno da shvate kako je na terenu 11 na 11, da tu nema nikakvih „vanzemaljaca“, da trenutak naše magije može biti presudan", kaže Marić, koji ne želi da se opterećuje konačnim rezultatom.

"Naravno da bih volio da pobijedimo ili remiziramo, ni minimalan poraz ne bi bio loš, ali ne želim da utakmicu počinjemo sa razmišljanjem na tu temu. Može biti kontraproduktivno. Dakle, ponavljam, pokušaćemo da igramo svoju, već prepoznatljivu igru, da što bolje pariramo ili dominiramo na sredini terena, da odbrana, kao i uvijek, bude čvrsta a napad dovoljno ubojit. To je recept. I pozitivan rezultat ne može izostati. Bez obzira na svu snagu, iskustvo, kvalitet i ostalu logistiku koja prati šampiona Azerbejdžana", optimista je mladi stručnjak, uz napomenu da je gledajući nekoliko utakmica solidno savladao gradivo i uvjerio se odakle prijeti najveća opasnost.

"Od dvojice Brazilaca, prije svih, špica i polušpica. Njihovo zaustavljanje je pola obavljenog posla, iako izuzetno cijenim i ostale prvotimce Karabaga. U svakom slučaju, momci će dobiti zadatke, a ako ih većina riješi kako treba, odluka o putniku u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona neće se donositi u Bakuu, nego u Petrovcu. A tamo ćemo se, ipak, malo više mi pitati - zaključuje Marić.

Večerašnja utakmica počinje u 21.30 po lokalnom, odnosno 18.30 po crnogorskom vremenu. Revanš je iduće srijede u Petrovcu, u 20.45 sati.

Bonus video: