Bizaran autogol za 1:1, pa nesrećan poraz u 92. minutu: Crna Gora izgubila od Italije

Italija slavila rezultatom 2:1
61 pregleda 0 komentar(a)
Kadetska ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Kadetska ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Ažurirano: 22.10.2018. 16:24h

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Italije rezultatom 2:1 u prvom kolu grupe 3 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Mirka Marića žestoko se borila protiv jedne od najjačih ekipa na Starom kontinentu, ali su Italijanke do trijumfa došle golom u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Igrali smo dosta organizovano, a falilo nam je malo sportske sreće da napravimo senzaciju. U prvom poluvremenu smo imali balans u igri, ali smo na samom startu drugog primili gol iz prekida. Nakon toga smo imali mali pad, pogotovo na fizičkom planu, a onda je došlo izjednačenje, gdje su Italijanke napravile kardinalnu grešku. Na kraju je malo nedostajalo da osvojimo bod, ali falilo je koncentracije usljed velike fizičke iscrpljenosti. Žao nam je što djevojke nijesu nagrađene za frenetičnu borbu, ali okrećemo se drugoj utakmici", rekao je Marić.

Italijanke su povele u 46. minutu preko Veronike Batelani, u 83. je Crna Gora poravnala bizarnim autogolom Martine di Bari, koja je u želji da sa centra vrati loptu golmanki ubacila loptu u svoju mrežu.

Trijumf favoritu donijela je Federika Angileri u 92.

U drugom meču grupe 3, Finska je bila ubjedljiva protiv Rumunije - 4:0.

Finska je naredni rival Crne Gore, taj meč na programu 25. oktobra u podne na "DG areni" u Lješkopolju.

Bonus video: