"Bombonjera" se poklonila Tevesu, među navijačima i Maradona (video)

Nije to bilo obično predstavljanje, poput onih holivudskih koja organizuju velikani poput Reala ili Barselone
0 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Karlos Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.07.2015. 09:21h

Ako se iko pitao šta je natjeralo Karlosa Tevesa da napusti evropski fudbal i nakon najbolje sezone u karijeri se vrati u Argentinu, odgovor će mu biti jasan čim pogleda sceene sa „Bombonjere“, jednog od najvrelijih stadiona na planeti.

Apač je prije dvije sedmice postao novi član Boka juniorsa, a predstavljanje je uslijedilo tek sinoć. Ali, vrijedilo je čekati - Tevesu je skandiralo više od 40 hiljada navijača, među njima je bio i legendarni Dijego Maradona, koji je povratniku podario transparent („u ime porodice Maradona, hvala što si se vratio“).

Nije to bilo obično predstavljanje, poput onih holivudskih koja organizuju velikani poput Reala ili Barselone.

Ono što se sinoć vidjelo u Buenos Ajresu bila je čista emocija, kao uostalom sve što ima veze sa fudbalom u Argentini.

„Mislim da će mi srce pući od sreće. Hvala vam što se me čekali i podarili mi ovakav doček. Sada sam tu, opet sam kod kuće“, jedva je od emocija izustio Teves.

Teves je odbio nastavak saradnje sa Juventusom i napad na peti uzastopni Skudeto i pokušaj da se osvoji Liga šampiona, zahvalio se i Dijegu Simeoneu na pozivu da obuče dres Atletiko Madrida.

Sve to jer je imao ogromnu želju da opet zaigra za Boku, koju je napustio prije 11 godina i otišao u brazilski Korintijans.

„U dobroj sam formi, mislim da sam jači nego ikad. Prethodnih dana sam malo spavao zato što sam jedva čekao da počnem da treniram u majici sa grbom Boke“, kazao je Teves.

Nakon Korintijansa, Teves je igrao i za Vest Hem, Mančester junajted i Siti, prije nego što je napravio pun pogodak prelaskom u Juve.

Prethodna sezona mu je bila spektakularna, zato su mnogi i ostali u čudu kada je napustio Stari kontinent i vratio se kući.

Sada se vjerovatno ne čudi više niko, nakon što je vidio kako navijači Boke vole Tevesa. Od ove ljubavi veća je samo ona koju ti isti navijači osjećaju prema Huan Romanu Rikelmeu, najomiljenijem sinu „Bombonjere“.

Bonus video: