Mirko Vučinić najbolji stranac i strijelac Zalivske lige

Konkurenti za najboljeg stranca su mu bili slovački napadač iz šampionskog Al Aina Miroslav Štoh i Fabio de Lima, brazilac iz Al Vasla
53 pregleda 10 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Twitter/MirkoVucinic
Mirko Vučinić, Foto: Twitter/MirkoVucinic
Ažurirano: 13.07.2015. 16:14h

Debitantska sezona u dresu Al Džazire bila je pun pogodak za Mirka Vučinića.

Bio je najbolji golgeter tamošnjeg šampionata (sa 25 golova), brzo je i postao najbolji igrač, a sada je, po okončanju sezone, stigla je još jedna nagrada - izabran je za najboljeg stranca u Zalivskoj ligi!

Vučinić je bio na drugom mjestu sa Al Džazirom (titulu je osvojio Al Ain), ali utisak je svejedno da je od svih pokazao najviše. Konkurenti za ovo priznanje su mu bili slovački napadač iz šampionskog Al Aina Miroslav Štoh i Fabio de Lima, brazilac iz Al Vasla.

"Veoma sam srećan zbog ove nagrade. Naravno, ovo je prije svega priznanje za kompletan tim Al Džazire, a ja sam imao sreću da uz pomoć saigrača postigne veliki broj golova", rekao je Vučinić na ceremoniji dodjele nagrada.

A da Al Džazira dođe do dvostruke pobjede na ceremoniji pobrinuo se Ali Mabhut, Mirkov saigrač iz napada koji je proglašen najboljim igračem Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mabhut je u Zalivskoj ligi postigao 16 pogodaka, ali je nagradu zaslužio igrama za reprezentaciju - bio je najbolji strijelac Zalivskog kupa u Saudijskoj Arabiji, a onda i Azijskog kupa koji je odigran u Australiji.

"Ovo je veliko priznanje zbog kojeg sam jako zadovoljan. Jasno je, međutim, da je fudbal timska igra i da ovako nešto ne bih mogao bez svojih saigrača", istakao je Mabhut.

Bonus video: