Junajted promovisao i Šnajderlina

Šnajderlin je treće pojačanje Junajteda u samo tri dana, nakon Švajnštajgera i Italijana Matea Darmijana, a ranije je stigao Memfis Depaj, napadača iz Holandije
53 pregleda 0 komentar(a)
Morgan Šnajderlin, Foto: Twitter/ManUtd
Morgan Šnajderlin, Foto: Twitter/ManUtd
Ažurirano: 13.07.2015. 15:31h

Bastijan Švajnštajger je stigao u Mančester junajted, a odmah za njim i jedan od najtraženijih fudbalera Premijer lige - Morgan Šnajderlin.

Francuski reprezentativac je stigao iz Sautemptona za 33 miliona eura, pa je sada jasno da će Junajted naredne sezone imati sredinu terena po volji Luja van Gala.

Šnajderlin je i ljetos bio blizu prelaska na "Old traford", pominjalo se da bi mogao i da završi u Arsenalu, ali su 12 mjeseci kasnije "crveni đavoli" dobili bitku sa "tobdžijama".

"Nije bila teška odluka da dođem u Junajted, jedino je bilo ostalo da se dogovore dva kluba. Srećan sam što sam tu", rekao je 25-godišnji Šnajderlin na predstavljanju.

"Dobrodošli u najveći klub na svijetu", poručio je tandemu bivši fudbaler Junajteda Rio Ferdinand.

Šnajderlin je treće pojačanje Junajteda u samo tri dana, nakon Švajnštajgera i Italijana Matea Darmijana, a ranije je stigao Memfis Depaj, napadača iz Holandije.

Za ovu četvoricu fudbalera Van Gal je potrošio oko 115 miliona eura - Darmijan je plaćen oko 18 miliona, Švajnštajger 20, Šnajderlin 33, a najskuplji je Depaj, koji je PSV-u plaćen skoro 44 miliona eura.

Junajted su napustili Radamel Falkao (otišao u Čelzi) i Robin van Persi (Fenerbahče), a blizu odlaska je i Anhel di Marija.

PSŽ i Mančester su navodno dogovorili obeštećenje od 65 miliona eura, samo je ostalo da Argentinac dogovori uslove oko plate sa Parižanima.

Igrači Junajteda su danas otputovali na turneju po Sjedinjenim Američkim Državama, a u avionu se našao i David de Hea, uprkos najavama da bi karijeru mogao da nastavi u Real Madridu.

Bonus video: