Karasko: Nisam došao da zamijenim Ardu

Za "kneževe" je odigrao 81 utakmicu i postigao 15 golova, a jedan od najvažnijih dao je protiv Arsenala u gostima 25. februara ove godine, kada je zamijenio Berbatova i pogodio za 3:1, u osmini finala Lige šampiona
0 komentar(a)
Janik Karasko, Foto: Marca.com
Janik Karasko, Foto: Marca.com
Ažurirano: 13.07.2015. 13:48h

Belgijski reprezentativac Janik Fereira Karasko novi je član Atletiko Madrida.

On je u redove "kolćonerosa" prešao iz Monaka i potpisao petogodišnji ugovor.

"Već sam trenirao sa novim saigračima i osjećam se dobro. Atletiko je jedan od najvećih klubova u Evropi, srećan sam što sam ovdje, a san mi je bio da zaigram u Primeri", rekao je na savršenom kastiljanskom Karasko, a potom dodao:

"Nisam ovdje da zamijenim Ardu Turana, ali ću se boriti da pružim što više. Tačno je da se dobro osjećam kraj lijeve aut linije", kazao je 21-godišnji krilni napadač.

Karasko, čija je majka Portugalka a otac Španac, rođen je u Belgiji 4. septembra 1993. godine. Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Belgije, a ove godine zaigrao i za A tim i sakupio tri nastupa.

"Trener Ćolo Simeone rekao mi je da me želi u napadu, da igram jedan na jedan. Drago mi je da ću učiti od jednog od najvećih trenera, želja mi je bila da radim sa njim. Konkurencija je velika, došao sam da učim i izborim se za što veću minutažu", istakao je Karasko, koji je u Monako prešao iz Genka 2010. godine.

Za "kneževe" je odigrao 81 utakmicu i postigao 15 golova, a jedan od najvažnijih dao je protiv Arsenala u gostima 25. februara ove godine, kada je zamijenio Berbatova i pogodio za 3:1, u osmini finala Lige šampiona.

Bonus video: