Alison: Plakao sam po odlasku iz Rima, toliko puta sam šetao po tom divnom gradu

" Glavom sam odlučio da odem u Liverpul, ali mi je srce plakalo"
66 pregleda 0 komentar(a)
Alison Beker, Foto: Reuters
Alison Beker, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2018. 11:51h

Golman Liverpula, Alison priznao je u razgovoru za Gazzetu da mu je teško pao odlazak iz Rima ovog ljeta.

Alison se iz glavnog grada Italije preselio u Englesku u transferu vrijednom 75 miliona eura. Ove sedmice vraća se na Apenine - Liverpul sjutra gostuje Napoliju u drugom kolu Lige šampiona.

"Bilo mi je teško, strašno teško da napustim Rim poslije dvije godine provedene tamo. Kada sam odlazio iz kluba i grada plakao sam neutješno zajedno sa suprugom. Napravio sam profesionalnu odluku, važan korak u mojoj karijeri, a i Roma je dobro zaradila. Glavom sam odlučio da odem u Liverpul, ali mi je srce plakalo", priznao je Alison.

Brazilac je prilično emotivno govorio o boravku u glavnom gradu Italije.

"Toliko puta sam noću šetao po tom divnom gradu. Išao sam često do Fontane di Trevi koja u mraku izgleda kao da se kreće, ali omiljeno mjesto u Vječnom gradu mi je Koloseum gdje možeš prosto da udahneš istoriju. Proveo sam dvije fantastične godine u Rimu, tamo mi je ćerka rođena, a i stekao sam mnogo prijatelja nevezano sa fudbalom"

Ipak, nakon dvije godine napustio je Italiju i u potrazi za novim izazovima otišao u Englesku. Liverpul je nova destinacija, a čuvar mreže kaže da je glavnu ulogu u transferu imao menadžer "redsa", Jirgen Klop.

"Klop me je ljetos, zajedno sa glavnim ljudima iz kluba zvao na FaceTime i objasnio mi projekat i šta se očekuje od mene. Volim ga još iz Borusije Dortmund. Volim kada je on na treningu pošto je čovjek koji malo priča, ali uvijek kaže pravu stvar u pravo vrijeme. Klop je inteligentan čovjek sa karakterom", smatra Brazilac.

Na startu sezone Brazilac pruža dobre partije na golu Liverpula. Na meču protiv Lestera napravio je grešku kada je pokušao da dribla protinika.

"Jedno je jasno, a to je da neću više pokušavati da driblam u Premijer ligi. Nijesam se mnogo opteretio zbog greške", priznao je Brazilac.

Bonus video: