Ronaldu Varan najbolji, Mesiju Modrić, a da li su "ljuti rivali" glasali jedan za drugog?

Ni Mesi ni Ronaldo se nisu pojavili na svečanoj dodjeli nagrada, a kako su obojica našla mjesto među najboljih 11, nagrade za njih su primili Ronaldinjo i Mihael Balak
80 pregleda 4 komentar(a)
Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Leo Mesi, Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2018. 07:45h

Luka Modrić, hrvatski fudbaler Real Madrida, prekinuo je decnijsku dominaciju Lionel Mesija i Kristijana Ronalda, osvojivši nagradu za najboljeg fudbalera po izboru FIFA za sezonu 2017/2018.

Tako prvi put od 2007. godine na postolju se neće naći ni Argentinac ni Portugalac (obojica imaju po pet priznanja).

Međutim kako su i Mesi i Ronaldo kapiteni svojih nacionalnih selekcija imali su pravo glasa, što je kasnije izazvalo pažnju medija da se sazna kako je ko glasao.

Kako FIFA drži do transparentnosti, svaki glas je javan pa je tako ubrzo nakon dodjele nagrada došlo i do tog saznanja.

Kristijano Ronaldo je maksimalnih 5 poena dao bivšem klupskom kolegi defanzivcu Francuske reprezentacije Rafaelu Varanu, 3 boda Luki Modriću, dok je 1 poen otišao fudbaleru Atletiko Madrida Antoan Grizmanu.

Mnoge je iznenadilo kako se na spisku Portugalca nije našao sam Mesi.

Sa druge strane as Barselone je 5 poena dao Luki Modriću, 3 Kilijan Mbapeu a jedan bod je otišao upravo "ljutom rivalu" Kristijanu Ronaldu.

Ni Mesi ni Ronaldo se nisu pojavili na svečanoj dodjeli nagrada, a kako su obojica našla mjesto među najboljih 11 nagrade za njih su primili Ronaldinjo i Mihael Balak.

Modrić se po mnogima zasluženo našao na postolju nastupima za Real Madrid sa kojim je osvojio Ligu šampiona, kao i sa nastupima za selekciju Hrvatske s kojom je osvojio istorijsko drugo mjesto na minulom Mundijalu.

Bonus video: