Zvanično: Kasiljas napušta Real Madrid i prelazi u Porto

0 komentar(a)
Kasiljas, Foto: Realmadrid.com
Kasiljas, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 11.07.2015. 21:46h

Sada je zvanično, stiglo je saopštenje madridskog kluba - jedna od legendi kluba, Iker Kasiljas napušta Real i prelazi u Porto, jer su dva kluba postigla dogovor o ovom transferu.

Kasiljas je sporazumno raskinuo ugovor sa Realom koji je važio do 2017. godine, a potpisao je dvogodišnji sa Portom, sa opcijom na treću godinu.

Španski jediji javljaju da je madridski klub pristao da plaća dobar dio zarade Kasiljasa u Portu, kako bi i dalje zarađivao dosadašnjih 12,5 miliona eura po sezoni (Porto će navodno za dvije godine platiti Kasiljasu 10 miliona eura u bruto iznosu, računajući i poreze državi).

Tridesetčetvorogodišnji Kasiljas, jedan od najboljih svjetskih čuvara mreže, odlazi iz "kraljevskog kluba", u kojem je počeo karijeru, nakon punih 16 godina tokom kojih je odigrao ukupno 725 utakmica.

Legendarni golman je u dresu Reala osvojio pregršt trofeja - pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko prvenstvo svijeta i Interkontinentalni kup.

Sa nacionalnom reprezentacijom Španije, za koju je branio na čak 162 utakmice, osvojio je titulu svjetskog i dvije titule evropskog prvaka.

Kasiljas je uz Italijana Đanluiđija Bufona jedini u istoriji četiri puta biran za najboljeg svjetskog golmana, a jedini je tu nagradu dobio četiri puta zaredom.

"Hvala Iker, za sve što si uradio. Hvala što si bio simbol svega najboljeg u našoj istoriji. Odlaziš, ali te nećemo nikada zaboraviti, uvijek ćeš biti u srcu Reala", navodi se u saopštenju Reala.

Bonus video: