Crnogorskom vezisti desetka BATE Borisova

„Jedva čekam da debitujem u utakmicama Lige šampiona, nadam se da ćemo izboriti grupnu fazu”, rekao je Nikolić
5 komentar(a)
Nemanja Nikolić, Foto: Savo Prelević
Nemanja Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2015. 11:38h

Crnogorski reprezentativac Nemanja Nikolić napravio je ogroman korak naprijed u karijeri, pošto je postpisao ugovor sa bjeloruskim velikanom BATE Borisovom.

Vezista crnogorske reprezentacije juče se upoznao sa novom ekipom, nakon što je u dvije prethodne sezone igrao više nego zapaženu ulogu u Dinamu iz Minska.

"Sve se odigralo munjevito, BATE je izašao sa ozbiljnim namjerama i dogovor je pao odmah. Uostalom, ponuda najtrofejnijeg i najboljeg kluba u Bjelorusiji se ne odbija. BATE je klub pobjednik, koji osvaja puno trofeja a i ja sam ih jednako željan. Ambicije su nam se poklopile, i ispuniću san da osvajam trofeje, ali i zaigram u Ligi šampiona. Upstalom, BATE je prethodnih sezona igrao zapaženu ulogu u evropskoj eliti", kazao je Nikolić na jučerašnjem predstavljanju u prostorijama bjeloruskog prvaka.

A Nikolić je skrenuo na sebe pažnju novog kluba sjajnim igrama u Dinamu iz Minska, i nastupima u grupnoj fazi Lige Evrope prethodne jeseni.

"Prezadovoljan sam nastupima u dvije prethdone sezone, a pogotovo golovima koje sam dao Fiorentini, PAOK-u i Nasionalu u Ligi Evrope. Sada mi je cilj da zagorčam život protivnicima „žuto-plavih”. Sa nestrpljenjem očekujem da napokon debitujem u utakmicama Lige šampiona i nadam se da ćemo izboriti grupnu fazu. Nijesam baš 100 odsto spreman, ali ću biti za par nedjelja. Tim prije, jer i nijesam imao pauzu, pošto sam nastupao u dresu crnogorske selekcije. Nadam se da ću igrati protiv irskog Dandalka već u srijedu, ali tek treba da porazgovaram sa trenerom o tome", istakao je 27-godišnji vezista, nakon što je zadužio dres sa brojem deset.

Nikolić je u karijeri nastupao i za Crvenu zvezdu, subotički Spartak i OFK Beograd.

"Siguran sam da ću biti potpuno spreman za derbi protiv mog bivšeg kluba Dinama 8. avgusta. U tom klubu sam ostao u odličnim odnosima sa svima, naučio sam jezik, upoznao se sa fudbalom u Bjelorusiji, što će mi pomoći u adaptaciji u BATE-u".

Bonus video: