Švajnštajger ide Mančester junajted, biće prvi Njemac u istoriji kluba

0 komentar(a)
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 09:37h

Bastijan Švajnštajger napustiće Bajern i preseliti se u Mančester junajted, prvi je objavio Bild. Postaće i prvi Njemac u dresu tima sa Old Traforda.

Prema izvorima ovog lista, Junajted će platiti Bajernu obeštećenje od 20 miliona eura, a 31- godišnji kapiten njemačke reprezentacije, kad prođe ljekarske preglede, potpisaće trogodišnji ugovor sa platom od 10 miliona.

Informaciju su potom potvrdili Mančester junajted i predsjednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Pokušali smo da ga ubijedimo da ostane u Bajernu, ali na kraju smo imali razumijevanja za igrača koji je 17 godina proveo u ovom klubu i shvatili smo da želi neku promjenu", rekao je Rumenige.

Fudbaler koji je u posljednje vrijeme u centru pažnje i zbog veze sa srpskom teniserkom Anom Ivanovićem odlazi iz Minhena nakon 17 godina i mnoštva titula - osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u Kupu Njemačke..

Švajnštajger je od svoje 14. godine bio u minhenskom klubu, a za seniorski tim je debitovao 2002. godine i za Bajern je u svim takmičenjima odigrao 500 utakmica i postigao 67 golova.

Na njegovom dolasku insistirao je trener Junajteda Luj Van Gal, koji ga je svojevremeno trenirao u Bajernu.

Švajnštajger je bio dio tima Njemačke koji je prošle godine osvojio Mundijal u Brazilu, a u dresu "pancera" odigrao je 111 utakmica.

Lev podržao odluku Švajnštajgera

Selektor Njemačke Joakim Lev podržao je odluku Švajnštajgera.

"Siguran sam da je koristan Bastijanov potez da ode u Premijer ligu. Još je pun ambicija, a u Engleskoj se suočava sa novim izazovima", izjavio je Lev, a prenosi portal Sport1.

Njemački selektor je izrazio uverenje da će 30. godišnji Švajnštajger imati dodatnu motivaciju da pomogne i državnom timu na prvenstvu Evrope 2016. u Francuskoj.

"Računamo na njega za kontinentalni šampionat. Smatram, međutim, da je Švajnštajgerov odlazak veliki gubitak za Bajern i Bundes ligu", kazao je Lev.

Po penzionsanju Filipa Lama iz reprezentacije, Švajnštajger je postavljen za kapitena nacionalnog tima.

Bonus video: