Izvršni direktor Adidasa: Platini bi trebalo da naslijedi Blatera

1 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2015. 19:59h

Izvršni direktor Adidasa, jednog od glavnih sponzora Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) izjavio je danas da bi predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini bio najbolji izbor za nasljednika Sep Blatera na čelu te organizacije.

"Za mene, Platini je najbolji kandidat. ;On vodi Uefu sa najboljim klubovima svijeta kao i najjače klupsko takmičenje Ligu šampiona. On je uradio jako dobar posao u svoja dva mandata'', rekao je izvršni direktor Adidasa ;Herbert Hajner za njemački nedjeljnik Fokus.

On je ocijenio da bi za prvog čovjeka Uefe, ukoliko Platini zamijeni Blatera, najbolje rješenje bio predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Volfgang Nirsbah.

Bivši kapiten reprezentacije Francuske, Mišel Platini, još nije rekao da li će se kandidovati na izborima za predsjednika Fife koji se očekuju za nekoliko mjeseci.

Blater je 29. maja ponovo izabran za prvog čovjeka Fife na 65. Kongresu te organizacije u Cirihu, ali je već 2. juna, nakon skandala zbog korupcije u vrhu svjetske kuće fudbala, rekao da će podnijeti ostavku.

"Šta god bude poslije tog procesa, Fifa mora biti postavljena na takav način da korupcija i mito više nikada ne budu ponovo mogući'', rekao je Hajner.

On je dodao da je imao nekoliko razgovora sa zvaničnicima Fife u posljednjih nekoliko nedjelja.

"Uvjeravam vas da su svi u Cirihu shvatili da Fifa mora da se resetuje što je brže moguće u smislu transparentnosti." dodao je on.

Hajner je ocijenio je da su minuli događaji prošlih mjeseci oštetili sve - fudbal, sponzore, ali prije svega Fifu.

Bonus video: