Veselin Pejović vodi Budućnost ako Opština pokrije dugove

Pejović je ustuknuo kada je vidio finansijski izvještaj i u kakvom se stanju nalazi FK Budućnost, ali nije odustao u startu - prvihvatio je, kažu naši izvori, i da preuzme dugovanja prema igračima i stručnom štabu, ali samo pod uslovom da Opština Podgorica pokrije dugovanja prema državi, koja su ogromna.
371 pregleda 23 komentar(a)
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Veselin Pejović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2015. 09:51h

Veselin Pejović, nikšićki biznismen i vlasnik KAP-a, ozbiljno je zainteresovan da postane prvi čovjek FK Budućnost, ali samo pod uslovom da vlasnik kluba - Opština Podgorica - riješi nagomilane finansijske probleme, saznaju „Vijesti”.

Pejović i Andrija-Piro Vujović, koji je u njegovim planovima trebalo da bude direktor kluba, obavili su, prema našim saznanjima, preliminarne razgovore sa čelnicima gradske vlasti, ali su ustuknuli kada su dobili finansijske izvještaje i vidjeli u kakvom se stanju Budućnost nalazi i o kakvim dugovanjima je riječ.

Pejović nije odustao u startu, prihvatio je, kažu naši izvori, i da preuzme dio potraživanja, ali isključivo ona prema igračima i stručnom štabu.

Zatražio je da Opština pokrije ostale gubitke i dugove, od kojih je ogroman dio prema državi, na osnovu poreza i doprinosa. Prošle godine dug Budućnosti iznosio je oko 500 hiljada eura, saopštio je tadašnji predsjednik UO Bojan Šarkić. Sada je vjerovatno još veći.

Porez je, inače, dugogodišnji „kamen za vratom” Budućnosti, koja upravo zbog toga prije dvije godine nije ni dobila licencu za Uefina takmičenja.

Kako saznajemo, Pejović će danas ponovo razgovarati sa predstavnicima Opštine i vjerovatno odlučiti da li da proširi poslove i na fudbal...

Odnosno, da se vrati fudbalu, jer je prije više od deceniju bio na čelu Čelik Uniproma, koji je pod njegovim vođstvom ušao u Drugu ligu, tada zajedničke države sa Srbijom...

Rad Budućnosti maltene je blokiran otkada se bivša uprava, krajem prošle sezone, podijelila na pola. Novi predsjednik Skupštine kluba, Srđan Raičević, koji je kao predstavnik većinskog vlasnika, Opštine Podgorica, na toj funkciji naslijedio Miomira Mugošu, još nije formirao novi bord direktora...

Današnji razgovori sa Pejovićem zato će biti ključni.

Bonus video: