Peđa Mijatović za "Vijesti": Tumbaković je prednost Crne Gore u odnosu na Srbiju

Legendarni crnogorski fudbaler Peđa Mijatović najavljuje za “Vijesti” duel reprezentacija, čiji je dres proslavio u zajedničkoj državi
215 pregleda 11 komentar(a)
peđa mijatović, Foto: Mundodeportivo.com
peđa mijatović, Foto: Mundodeportivo.com
Ažurirano: 10.10.2018. 12:14h

Legendarni crnogorski fudbaler Predrag Mijatović biće sjutra veče u loži stadiona pod Goricom, da uživo odgleda duel reprezentacija čiji je dres proslavio prije 20-ak godina, tada doduše u zajedničkoj državi i u jednoj (plavoj) boji.

Proslavljeni fudbaler Budućnosti, Partizana, Valensije i Real Madrida, nekadašnji sportski direktor “kraljevskog kluba”, najavljuje za “Vijesti” prvi fudbalski duel Crne Gore i Srbije u istoriji.

Kakvu utakmicu očekujete?

"Biće jako zanimljivo, iz svih mogućih uglova - za nas koji dolazimo sa strane, za navijače reprezentacija Crne Gore i Srbije, ali i za same aktere, kako na terenu tako i na klupama. Očekujem interesantnu fudbalsku priču i ono što najviše priželjkujem jeste da sve protekne u najboljem redu. Ne mislim pri tom na rezultat, već na ambijent na stadionu za koji se nadam da će biti vrhunski i pravi sportski. Vjerujem da će se odigrati utakmica u kojoj će se svako pomiriti sa postignutim rezultatom, što je i najvažnije u sportu".

Ko je favorit pod Goricom?

"Mislim da su šanse izjednačene, svaka reprezentacija ima svoj kvalitet i svoje šanse. Na strani Srbije je iskustvo, prije svega igranja na Svjetskom prvenstvu, u pitanju je reprezentacija koja je minulih godina uspjela da ‘zakači’ neko veliko takmičenje. Crna Gora nikad nije igrala na Svjetskom ili Evropskom prvenstvu i ima veliki motiv i želju da to uradi prvi put. Možda je Liga nacija prava prilika. Crna Gora je do sada već pokazala da može da igra sa jakim reprezentacijama, a ono što je nedostajalo jeste taj završni korak. Eventualna pobjeda protiv Srbije značajno bi pomogla u tom shvatanju da se može poći na Evropsko prvenstvo".

Koliki će hendikep za Crnu Goru biti neigranje Stefana Savića?

"Obje reprezentacije su hendikepirane, Crna Gora nema Savića, koji je veoma važan, Jovetić je takođe tek izašao iz povrede. Srbija, sa druge strane, nema Matića, koji je vođa tima i veoma je značajan, baš kao i Kolarov, koji doprinosi iskustvo. Obje reprezentacije, međutim, imaju dovoljno kvalitetnih fudbalera, koji obećavaju zanimljiv meč".

Šta je prednost Crne Gore?

"Domaći teren, veliki motiv i želja da se konačno ode na veliko takmičenje, ali isto tako i kvalitetni igrači koji mogu da odluče utakmicu".

Da li i koliko znači iskustvo selektora Ljubiše Tumbakovića?

"Mislim da je Crna Gora tu u prednosti, jer Ljubiša Tumbaković, moj nekadašnji trener u Partizanu, bolje poznaje reprezentativce Srbije nego što Mladen Krstajić poznaje crnogorske fudbalere. Tumbino fudbalsko iskustvo može da bude od presudnog značaja, ali, sa druge strane, možda i ne mora ništa da znači, jer fudbal je čudan i nepredvidiv, a dešavanja na terenu i krajnji rezultat zavise od mnogo faktora".

Bonus video: