Trebala im tri - nisu dali nijedan gol!

Podgoričani u prvom poluvremenu propustili tri velike šanse da makar zakomplikuju revanš
7 komentar(a)
Budućnost-Spartaks, Foto: Boris Pejović
Budućnost-Spartaks, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.07.2015. 18:07h

Fudbaleri Budućnosti nisu dočekali ni drugu polovinu jula u Evropi - iako su imali "otvoren" žrijeb, za razliku od drugih crnogorskih predstavnika, Podgoričani su glatko eliminisani od letonskog Spartaksa iz Jurmale sa 3:1 u ukupnom skoru.

Nakon šokantnih 1:3 pod Goricom, izabranici Miodraga Vukotića u revanšu u Rigi nisu dali gol - a trebala su im najmanje tri. Ostalo je 0:0 i slaba utjeha u vidu podatka da je Budućnost sedmi put ostala neporažena na posljednjih osam evropskih utakmica u gostima.

A nakon revanša u Letoniji - Podgoričani još više žale nego po završetku prvog meča. Jer, i u drugoj utakmici su se uvjerili da njihov protivnik nije spektakularno jak tim, kako odslikava ukupan rezultat.

Budućnost je samo u prvom poluvremenu utakmice na olimpijskom kompleksu "Zemgales" stvorila dovoljan broj šansi da nadoknadi zaostatak iz prvog meča.

Ilinčić je već u 6. minutu bio u idealnoj poziciji da savršeno otvori revanš, ali je izblokiran u posljednjem trenutku. Imala je Budućnost više od igre u prvom dijelu meča pa je nova šansa, i to velika, stigla u 34. minutu - napadač Nikač pogodio je prečku!

Nije bilo kasno za preokret, Podgoričani su u finišu prvog poluvremena jurnuli na toliko željeni prvi gol i dočekali zlatnu priliku. Igrao se 41. minut kada je strijelac jednog gola iz prvog meča, Milivoje Raičević, ostao sam na golmana Kolinka, ali je uspio da ga pogodio sa svega dva metra!

Tako je otišla i posljednja nada u čudo, jer Podgoričani u nastavku nisu imali ni svježine ni koncentracije da nastave sa ritmom iz prvog dijela. Igrači Spartaksa rutinski su čuvali prednost iz prve utakmice, a u nastavku su mogli i da je uvećaju.

Prolaz Letonaca potvrdio je Momčilo Raspopović, faulom za direktan crveni karton u 82. minutu.

Budućnost je ispala, jer joj je nedostajalo ono što je najvažnije u fudbalu, što odvaja dobre od prosječnih timova - moć pred protivničkim golom. Letonci su to imali u Podgorici, kada su tri puta savladali Agovića.

Bonus video: