Rakojević: Šanse su podjednake

Mladosti je u večerašnjem revanšu sa Nefčijem pod Goricom (20.30 sati) za prolazak dovoljan i remi bez golova ili rezultat 1:1
62 pregleda 1 komentar(a)
FK Mladost, Foto: FK Mladost
FK Mladost, Foto: FK Mladost
Ažurirano: 09.07.2015. 09:49h

Mladost je i u novoj evropskoj sezoni pokazala da ne prihvata ulogu apsolutnog autsajdera - prošlog četvrtka pred punim tribinama u Bakuu remizirala je sa Nefčijem (2:2).

Analogija sa „evropskom Mladosti” od prije dvije sezone su i identično visoke temperature pred današnji revanš, zbog kojih je od Uefe stigla dozvola da se utakmica pomjeri za večernji termin (20.30 sati).

"Šanse su nakon prvog duela podjednake. To je jako dobro, ako se zna da smo pred prvo odmjeravanje snaga bili apsolutni autsajderi, iz razloga razlike budžeta dva kluba, infrastrukture... Tada su naše šanse bile minorne, ali smo na terenu pokazali da možemo da igramo sa Nefčijem, i tačna je i statistika Uefe da smo pored postignutih golova imali dvije kolosalne šanse, a oni nijednu", kazao je Nikola-Peco Rakojević, trener Mladosti.

A za ime Rakojevića veže se i prvi veliki pohod Mladosti na Evropu, kada su „romantičari” zastali na pretposljednjoj prepreci za ulazak u Ligu Evrope - Sevilji, osvajaču tog takmičenja u posljednje dvije sezone.

"U Nefčiju su sigurni da će oni proći. Mi ne znamo na čemu temelje toliki optimizam, ali moramo biti oprezni. Sigurno da imaju svoje adute. Mi smo zbog nesnosnih temperatura morali da prilagodimo pripreme kako bi igrači zadržali svježinu, što svakako nije bilo jednostavno", objasnio je Rakojević.

Mladost je na „Baksel areni” povela nakon sjajne akcije i realizacije zadnjeg veznog Dušana Lagatora u 34. minutu. Samo dva minuta kasnije jedan centaršut Kamala Gurbanova je prevario golmana Miletu Radulovića, da bi preokret potpisao Araz Abdulajev u 55. minutu. Finiš je pripao Mladosti za zasluženo izjednačenje rezerviste Luke Mirkovića u 87. minutu.

"Dušan Lagator, nažalost, neće moći da odigra revanš zbog povrede zadnje lože. To je ogroman hendikep, ako se zna da je bio najspremniji naš igrač, pošto zbog obaveza u reprezentaciji i nije pravio pauzu. Pokušaćemo da nadomjestimo njegov izostanak, a najvjerovatnije će ga kao i u Bakuu zamijeniti Luka Mirković. U startnih jedanaest će biti još jedna izmjena, jer će Marko Šćepanović dobiti prednost u odnosu na Ivana Novovića. U svakom slučaju očekujemo tešku utakmicu i veliku borbu", dodaje Rakojević.

Da li je ova ekipa Mladosti bolja od one koja je zadivila prije dvije sezone?

"Iskusnija jeste, jer je sastavljena od igrača sa velikim međunarodnim iskustvom. To nam je i pomoglo da se vratimo nakon preokrteta Nefčija. Moji igrači nijesu tada podlegli ni pritisku sa tribina, koji je bio veliki. Pokazali su da poštuju sebe", zaključio je Rakojević.

TV prenos, ulaz je slobodan

Duel Mladosti i Nefčija večeras u 20.30 prenosiće RTCG. U podgoričkom klubu su, inače, odlučili da širom otvore kapije stadiona kako bi privukli što veći broj navijača.

Više puta su iz tabora Mladosti apelovali minulih dana da što više ljudi dođe na stadion i pomogne malom podgoričkom klubu da drugi put u samo tri ljeta napravi istorijski uspjeh u Evropi.

"Kada smo u prvom meču u Bakuu igrali pred 12 hiljada ljudi, vidjeli smo šta znači podrška navijača. Nadam se da će djelić takve atmosfere biti večeras", poruka je Marka Šćepanovića.

Meli: Za prolazak je potrebno da pogodimo samo jednom

U Nefčiju su sigurni da će pružiti bolje izdanje u revanšu pod Goricom, nego što je to bilo sedam dana ranije u prvom odmjeravanju snaga sa Mladosti u Bakuu.

"Sada imamo više informacija o rivalu nego što je to bio slučaj prije sedam dana kada su za nas bili potpuna nepoznanica. Sada znamo da ih ne smijemo potcijeniti i da nas očekuje teška utakmica. I da nipošto ne smijemo griješiti u predaji lopte u zoni odbrane, pošto igrači Mladosti sjajno izlaze u kontru. Moramo ih onemogućiti da postignu gol. Svjesni smo da smo kvalitetnija ekipa i ako nametnemo našu igru sigurno je da ćemo doći u šanse iz kojih moramo pogoditi barem jednom. Siguran sam da će nam gol biti dovoljan", kazao je Meli, španski internacionalac iz redova Nefčija.

Bonus video: