Nejmar: Turan je sjajan

0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.07.2015. 17:47h

Fudbaler Barselone, Brazilac Nejmar, rekao je danas da je odluka kluba da angažuje Arda Turana odlična i istakao da je on jedan od najboljih igrača u Primeri.

Šampion Španije je ranije ove nedjelje saopštio da je angažovao fudbalera Atletiko Madrida, ali transfer turskog igrača i dalje zavisi od predsjedničkih izbora u Barseloni.

Vršilac dužnosti predsjednika Ramon Adel odobrio je dolazak Turana nakon što ga je tražio trener Luis Enrike.

Barselona je ranije navela da u ugovoru postoji klauzula da klub vrati Turana Atletiku do ponoći 20. jula, odnosno dan poslije predsjedničkih izbora, ako naredni Upravni odbor odbije ovaj transfer.

U slučaju da Barselona tada vrati Turana Atletiku, klub iz Madrida će zadržati 10 odsto transfera. Atletiko bi mogao da dobije još sedam miliona, u zavisnosti od kvaliteta igara igrača.

Bez obzira na odluke sljedećeg upravnog odbora, Turan neće moći da bude registrovan do januara 2016. godine zbog suspenzije Barselone.

"Arda Turan je sjajan igrač. On je jedan od najboljih u Primeri. Poseduje veliki kvalitet i sigurno će nam puno pomoći", rekao je Nejmar za španski Sport.

Nejmar je potom govorio i o učešću Brazila na Kopa Amerika, ali i na svoju odluku da napusti nacionalni tim nakon što je zaradio suspenziju od četiri utakmice zbog crvenog kartona u duelu sa Kolumbijom.

"Rekao sam selektoru Dungi, ali i njegovim saradnicima, da će mi biti ako ostanem. Da sam ostao, sve to bi bilo bolno i za moje saigrače. Da sam se poslije toga nasmijao na nekom treningu, svi bi rekli da mi nije stalo. Dakle, najbolje rješenje je bilo da odem", naveo je Nejmar.

Brazil je eliminisan u četvrtfinalu Kopa Amerika od Paragvaja, samo godinu danas nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu kada je ta reprezentacija ubjedljivo poražena u polufinalu od Njemačke sa 7:1.

"Porazi su dio fudbala. Sada moramo dobro da se pripremimo za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Danas je fudbal izjednačen, Brazil ne može uvijek da pobijedi. Postaje sve teže", rekao je Nejmar.

Nejmar će zbog suspenzije propustiti prva dva meča kvalifikacija.

Bonus video: