Šampion će biti spreman za Karabag

Trijumf nad niškim Radničkim (2:1), pa poraz od ruske Mordovije (4:2), dosadašnji je rezultatski učinak fudbalera Rudara na pripremama u Kučevu kod Požarevca
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti
Rudar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 08.07.2015. 14:42h

Trijumf nad niškim Radničkim (2:1), pa poraz od ruske Mordovije (4:2), dosadašnji je rezultatski učinak fudbalera Rudara na pripremama u Kučevu kod Požarevca.

Međutim, sve je to u drugom planu, jer ipak je osnovni cilj dobro se pripremiti i oporaviti igrače za ono mnogo važnije što slijedi - dvomeč sa azerbejdžanskim Karabagom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crnogorski šampion na dobrom je putu, raportira pomoćni trener Vuko Bogavac:

"Mislim da ćemo biti makar 70-80 odsto spremni za Karabag. Možda to neće biti dovoljno za neku spektakularnu partiju u prvoj utakmici, ali za dobar rezultat, nadam se, hoće. Uostalom, naš cilj je da u revanšu „napadnemo“ prolaz. Naravno, uz uslov da već za sedam dana i u prvih 90 minuta pokažemo da nismo zalutali u ove kvalifikacije. U svakom slučaju, imam povjerenja u momke, a i oni znaju da je pred njima lijepa šansa da naprave nešto korisno i za klub, i grad, i državu, svakako i sebe. Protiv Mordovije, kojoj za desetak dana počinje prvenstvo i koja je fizički trenutno mnogo spremnija od nas, više od sat smo bili smo sasvim konkurentan rival. Tek u finišu su nas slomili. Azerbejdžancima to nećemo dozvoliti, jer imamo još prostora za napredak", kaže Bogavac, napominjući da je, ne računajući povrijeđenog Nomu, kadrovska situacija sasvim zadovoljavajuća.

"Rudari" će iz Kučeva za Beograd, pa u Baku. Nadaju se lijepom putovanju i još boljem rezultatu. Pa da se onda pod Malim brdom u Petrovcu "prokrči" put do pljevaljske fudbalske istorije. Neće biti lako, ali ni favoriti ne pobjeđuju baš uvijek.

Bonus video: