Slobovi dječaci bez premca u Crnoj Gori

U pitanju su dječaci koji su i prošle godine osvojili prvenstvo, ali i Montenegro kup, i koji su u protekle dvije sezone odigrali 44 utakmice, čak 42 dobili, a samo po jednu izgubili i remizirali!
373 pregleda 1 komentar(a)
Škola fudbala  Ris, Foto: Privatna arhiva
Škola fudbala Ris, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.07.2015. 09:58h

Crna Gora ima generaciju mladih igrača sa kojima može da se ponosi i koji u perspektivi mogu da donesu puno toga lijepog crnogorskom fudbalu. U pitanju je generacija igrača rođenih 2003. godine, koji nastupaju za školu fudbala „Ris” iz Podgorice i koji su aktuelni prvaci države u njihovom uzrastu (Đetić liga).

I ne samo to - u pitanju su dječaci koji su i prošle godine osvojili prvenstvo, ali i Montenegro kup, i koji su u protekle dvije sezone odigrali 44 utakmice, čak 42 dobili, a samo po jednu izgubili i remizirali!

"Imamo zaista sjajnu generaciju, koja je bez premca na našim prostorima, a dobre rezultate postiže i van granica Crne Gore. Osvojili smo 3. mjesto u Ohridu na turniru na kojem smo savladali slavni Vardar iz Skoplja, prije 10-ak dana na međunarodnom turniru „Ilija Pantelić” u Bijeljini smo izgubili u polufinalu od Rada, koji je u finalu savladao Crvenu zvezdu. Ne trebe zaboraviti da su to veliki klubovi, a mi smo samo škola fudbala. Prije mjesec, osvojili smo prvo mjesto na međunarodnom fudbalskom festivalu „Podgorica 2015”, a iz naše ekipe bili su i najbolji igrač turnira Ljubo Pejović, te najbolji strijelac Damjan Mugoša. Uostalom, na svim turnirima na kojima smo učestvovali, neko od naših dječaka bio je najbolji - igrač, golman ili strijelac", kaže Slobodan Tripković, trener i vlasnik škole fudbala Ris.

Osim Slobodana, u školi kao trener radi i njegov rođeni brat Zoran, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Mladosti, Rada... Imena koja su ponikla pod palicom Slobodana Tripkovića, dovoljno govore o njegovoj uspješnosti u radu sa mladim igračima... Kod njega su kao predtakmičari počeli članovi zlatne generacije Crvene stijene, koji su u kadetskom uzrastu postali prvaci Crne Gore i vicešampioni SCG, izgubivši finale na stadionu JNA u Beogradu od Jovetićevog Partizana.

"Odmah poslije te utakmice Partizan je uzeo tri igrača - golmana Pavla Velimirovića, Vuka Martinovića i Nikolu Čelebića. Bojana Vlahovića je uzeo OFK Beograd, Zeta je angažovala Ivana Novovića, danas u Metalcu iz Valjeva igra Luka Merdović, Vlado Savićević je igrao za Mladost".

Škola fudbala "Ris" radi u Sportskom centru "Kalezić" na Zabjelu.

"Ime "Ris" dali smo po osnovnom udarcu po lopti. U školi trenutno imamo oko 40 članova podijeljenih u tri selekcije, a to su 2003, 2005. i 2007. godište", kaže je Tripković.

Da ostanu što duže na okupu

Generacija 2003. godište koja trenutno hara u Crnoj Gori ima velike šanse da napravi nešto sjajno u budućnosti - smatra Tripković.

"Svi oni su odlični đaci, nikada niko od njih nije napravio ni najmanji incident, izrastaju u sjajne mladiće, a po svemu sudeći i odlične fudbalere... To su braća Nikola i Jovan Ivanović (obojica golmani), zatim Ljubo Pejović, Damjan Mugoša, Slaven Stijepović, Luka Drmač, Jovan Vujačić, Marko Stanišić, Miloš Mučalica, Matija Boričić i Filip Pejović. Nadam se da će ostati što duže na okupu", zaključuje Tripković.

Bonus video: