Božović: Uz malo sreće do iznenađenja

Božović je istakao da je poslije prvog susreta ostalo "nejasno" kakva je ekipa Kajrata, s obzirom na to da je Zvezda cijelu utakmicu igrala sa fudbalerom manje.
5 komentar(a)
Grof, Foto: Tanjug
Grof, Foto: Tanjug
Ažurirano: 07.07.2015. 11:58h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da su šanse njegove ekipe umanjene poslije poraza u prvoj utakmici od Kajrata, ali da će se truditi da napravi iznenađenje u revanšu.

"Šanse su nam mnogo manje nego pred prvu utakmicu. Jednostavno, desilo se ono što se desilo. Neću da kažem da je sve završeno, dok god postoji šansa, trudićemo se da je iskoristimo. Nadam se da uz malo sreće možemo da napravimo iznenađenje", rekao je Božović novinarima na stadionu Zvezde.

Crveno-bijeli su u prvom susretu izgubili u Beogradu od Kajrata sa 2:0 u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a revanš u Almatiju igraće se u četvrtak.

Božović je istakao da je poslije prvog susreta ostalo "nejasno" kakva je ekipa Kajrata, s obzirom na to da je Zvezda cijelu utakmicu igrala sa fudbalerom manje.

"Nismo vidjeli snagu Kajrata, igrali smo 90 minuta sa igračem manje. Posljednjih 20-ak minuta kada nismo imali snage, oni su imali dvije-tri fenomenalne šanse i ostao je utisak kao da su nas razvalili, ali statistički to nije bilo tako", kazao je trener Zvezde.

Božović nije želio da otkrije da li će promijeniti nešto u postavi. On je istakao da je odlučio ko će početi na poziciji štopera umjesto Sava Pavićevića, koji je isključen na prošlom duelu.

On je rekao da je napravljena najbolja moguća solucija za odlazak u Kazahstan i da dug put neće biti problem.

"Radio sam osam godina u Rusiji, letjeli smo po 11 sati... Spava se, igra utakmica, da vas ne bi uhvatio džetleg. Nećemo provjeravati teren, mislimo da je trener fudbalski", rekao je Božović uz osmjeh.

Božović je dodao da njegova ekipa ne vježba penale.

"Nikada ne vježbam penale, jer se penali ne šutiraju nogom, već glavom", rekao je Božović.

Utakmica između Kajrata i Zvezde igraće se u četvrtak u 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: