Šćepanović: Nefči je i dalje favorit, ali i mi imamo neke planove

"Samo uz pomoć publike možemo da se plasiramo u narednu rundu. Nadam se, apelujem, da što više Podgoričana dođe na stadion, da se makar popuni zapadna tribina, jer samo uz vjertar u leđa i energiju koju formiraju navijači, imamo šansu da prođemo dalje, što bi bio fenomenalan uspjeh".
2 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Marko Šćepanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2015. 10:57h

Fudbaleri Mladosti spremni su za revanš sa Nefčijem, u četvrtak pod Goricom u 20.30.

Sjajan rezultat iz Azerbejdžana (2:2) ekipi Nikole Rakojevića širom otvara drugog gola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su Podgoričani jako oprezni i odmjereni uoči sjutrašnje utakmice.

Vezista Marko Šćepanović, koji je zbog povrede leđa odigrao samo 20 minuta u Bakuu, a sada je spreman da počne meč, kaže da je protivnik i dalje favorit.

"Svako ko je bio u Bakuu, ko je osjetio ambijent, vidio stadion, vidio kakav naš protivnik ima tim, uvjerio se da je Nefči najveći klub u Azerbejdžanu. Očekujem mnogo tešku utakmicu u revanšu jer Nefči sigurno nije zadovoljan rezultatom 2:2. Sve to će, međutim, morati da dokažu na terenu, jer i mi želimo da se plasiramo u 2. kolo. A partijom i rezultatom u Bakuu sigurno smo zaslužili neke kredite, pokazali smo da možemo", kaže Šćepanović.

Ključna će, po njemu, biti podrška navijača...

"Samo uz pomoć publike možemo da se plasiramo u narednu rundu. Nadam se, apelujem, da što više Podgoričana dođe na stadion, da se makar popuni zapadna tribina, jer samo uz vjertar u leđa i energiju koju formiraju navijači, imamo šansu da prođemo dalje, što bi bio fenomenalan uspjeh".

Koliko znači podrška sa tribina, Podgoričani su se uvjerili u Bakuu.

"Čak 15 hiljada navijača navijalo je za Nefči. Bila je takva euforija kada su postigli drugi gol da smo pomislili smo da ćemo primiti još dva. Srećom, pribrali smo se u finišu, zaigrali hladne glave, postigli gol za 2:2 i pokazali da možemo", dodaje iskusni vezista.

Mladost ne treba da igra pod pritiskom, tvrdi Šćepanović.

"Imamo dobar rezultat, ne jurimo ništa, ako neko treba nešto da juri, to je sigurno naš protivnik. Odgovara nam 0:0, teško je naravno igrati na takav rezultat, to bi vjerovatno bilo i pogrešno, ali znamo da svaka utakmica počinje sa 0:0. I što duže bude bilo 0:0, naša šansa će biti veća. Iako smo pripreme počeli isto kada i naš protivnik, u prvoj utakmici smo dominirali u posljednjih 20 minuta, što možda i govori o nečemu", kaže Šćepanović.

Dakle, hladna glava i agresivna igra, uz energiju sa tribina - faktori su koji treba da odvedu Mladost u 2. kolo.

"Imamo i mi naša planove i sigurno da želimo da se plasiramo u 2. kolo. Koliko smo blizu ili daleko nećemo suditi prije utakmice, želimo jednostavno da istrčimo na teren i skoncentrišemo se na igru", zakjučuje Šćepanović.

Podgoričani su oslabljeni u revanšu, jer zbog povrede neće biti najboljeg igrača i strijelca prvog gola u Bakuu, Dušana Lagatora.

U prvoj postavi će ga zamijeniti igrač koji je postigao drugi gol, Luka Mirković.

Ulaz slobodan, poziv navijačima

Kako bi privukli što veći broj navijača, u Mladosti su odlučili da ne naplaćuju ulaz u revanšu sa Nefčijem.

Utakmica se igra u četvrtak pod Goricom u 20.30.

"Potrebna nam je podrška publike, vjerujem da će što više ljubitelja fudbala doći da nam pomognu", kazao je predsjednik Mladosti Marko Mugoša.

Bonus video: