Pirlo se oprostio od Juvea, Alegriju novi ugovor

"Hvala maestro. To su dvije riječi koje bi najbolje opisale koliko cijenimo ono što si uradio za naš klub", stoji između ostalog u saopštenju "stare dame"
66 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.07.2015. 15:35h

Andrea Pirlo od danas je i zvanično bivši fudbaler Juventusa, nakon što se saopštenjem na svom Tviter nalogu oprostio od kluba i navijača.

Pirlo, kao što je poznato sedmicama unazad, ide u Sjedinjene Američke Države, a karijeru će nastaviti u ekipi Njujorka.

"Teško je opisati emocije i zbog odlaska, ali i zbog četiri divne godine koliko sam proveo u Juventusu. Mogu samo da kažem hvala Juventusu što mi je dao šansu. Ne smijem da zaboravimo nikog - od predsjednika, ostalih članova uprave, trenera, saigrača i navijača. Još jednom hvala i forca Juve", napisao je Pirlo.

Juve je na oproštaj Pirla uzvratio - još jednim saopštenjem.

"Hvala maestro. To su dvije riječi koje bi najbolje opisale koliko cijenimo ono što si uradio za naš klub", stoji između ostalog u saopštenju "stare dame".

Pirlo je karijeru počeo u Interu, ime je stekao kao član Milana, a onda je ljeta 2011. stigao u Juve, jer "rosoneri" nisu željeli da mu ponude više od jednogodišnjeg ugovora smatravši ga fudbalerom koji u poznim igračkim godinama ne zaslužuje višegodišnju saradnju.

Pirlo je u Juveu dokazao da je Milan pogriješio, jer je u Torinu odigrao četiri sezone iz snova i osvojio isto toliko Skudeta.

Kada je početkom juna nakon poraza u finalu Lige šampiona od Barselone sa terena u Berlinu izašao u suzama, bio je to simboličan način da navijači Juvea shvate da je njegova era u Torinu završena.

Sada će u njegovim majstorijama makar jednu sezonu uživati Amerikanci...

Istovremeno, Juve je objavio da je produžio ugovor sa trenerom Masimilijanom Alegrijem do ljeta 2017. s opcijom da se saradnja nastavi na još 12 mjeseci.

Alegri će po novom ugovoru primati 3,5 miliona eura, što ga čini drugim najplaćenijim trenerom u Seriji A, nakon Roberta Manćinija koji u Interu ima nešto manje od četiri miliona.

Bonus video: