Pod Goricom opet evropski katanac?

Podgorički klub nalazi se pod uslovnom kaznom Uefe zbog loše organizacije meča i navijačkih nereda prije i za vrijeme duela sa poljskim Slaskom 2012. godine
8 komentar(a)
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost FK Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2015. 07:47h

Naredni evropski meč na domaćem terenu Budućnost će, gotovo izvjesno, igrati pred praznim tribinama!

Podgorički klub nalazi se pod uslovnom kaznom Uefe zbog loše organizacije meča i navijačkih nereda prije i za vrijeme duela sa poljskim Slaskom 2012. godine, zbog čega su „plavi” jednu evropsku utakmicu (protiv predstavnika San Marina prošle godine u Nikšiću) već igrali bez navijača.

Disciplinska komisija Uefe tada je uz utakmicu pred praznim tribinama i 15 hiljada eura novčane kazne, prišila Podgoričanima i uslovnu kaznu od još jednog meča bez publike ako se incident ponovi u naredne tri godine.

A tri ljeta kasnije, u četvrtak veče protiv Spartaksa iz Jurmale - petarde koje su pucale u šesnaestercu Letonaca uslovile su petominutni, umalo i trajni prekid utakmice, tek što je počela! Sudija Oleksandr Denda iz Ukrajine okupio je igrače oba tima na centru i čekao šta će odlučiti delegat Kroford Vilson iz Sjeverne Irske.

Utakmica je nastavljena nakon upozorenja preko razglasa, a potom i završena bez novih incidenata.

Delegat Vilson je, međutim, u izvještaju Uefi prijavio da su u teren ubačene ne samo eksplozivne naprave, već i dvije stolice.

Uefa će zbog toga gotovo sigurno aktivirati uslovnu kaznu i staviti katanac na stadion pod Goricom za naredni evropski meč.

Ako Budućnost napravi čudo u Letoniji i eliminiše Spartaks Jurmalu (kući izgubila 3:1), utakmica protiv Vojvodine ili MTK iz Budimpešte u 2. kolu najvjerovatnije bi se igrala bez prisustva navijača.

Mnogo je vjerovatnije, međutim, da će Podgoričani „odslužiti” kaznu u nekoj od narednih sezona. Budućnost, osim toga, rizikuje i novu novčanu kaznu.

Spisak mečeva koje je Budućnost igrala pred praznim tribinama u domaćim takmičenjima, zbog incidenata navijača, podugačak je...

Bonus video: