Bokijevih 116 golova za titulu Kalću u Đetić ligi

U navjerovatan fudbalski talenat i potencijal Bokija Prelevića uvjerili su se i stručnjaci iz zemlje svjetskih prvaka
114 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.07.2015. 19:53h

Fudbalski klub Kalćo pobjednik je Đetić lige za uzrast 2006. godište. A kako i ne bi?! Izbranike Željka Mrđenovića i Mirka Šćepanovića predvodio je supertalentovani Bojan - Boki Prelević sa 116 golova u ligi. Uz pehar prvaka, Prelević je zaslužio naslov najboljeg igrača i najboljeg strijelca.

"Obožavam da igram sa svojim drugovima u Kalću, u kojem već četiri godine učim od mojih trenera Mrđenovića i Šćepanovića. Zahvaljući fudbalu već sam prošao kamp Rome, nekoliko puta sam bio da učim i u klubu za koji navijam, beogradskom Partizanu, i upoznao se sa legendarnim igračima „crno-bijelih”. Krajem maja stiglo mi je pozivno pismo i iz Njemačke, i bio sam da se upoznam sa mogućnostima školovanja u fudbalskoj akademiji zemlje svjetskih prvaka. Opet ću poći, možda već krajem ovog mjeseca", priča za „Vijesti” devetogodišnji Prelević, jedan od najboljih učenika u OŠ „Štampar Makarije”.

A Boki nemislosrdno rešeta mreže razornom ljevicom, pa je u svim takmičenjkiam ove sezone psotigao 225 golova, uz pobjedu na Đetić kupu, drugo mjesto na turniru FSCG uz trofej za najboljeg strijelca...

"Iako nijesam često imao prilku da igram na velikom fudbalskom terenu, sjajno sam se snašao. Postigao sam devet goova uz sedam asistencija na Kiker kupu. Zadovoljio sam i inostrane skaute, koji su me pratili i nadam se da ću od kraja avgusta nastaviti fudbalski razvoj u Njemačkoj", zaključio je Boki.

A evrogol Prelevića iz slobodnjaka sa centra, objavljen u snimku na portalu „Vijesti” doveo je u Podgoricu inostrane stručnjake, koji su se tokom višednevnog praćenja uvjerili u nevjerovatan šut, brzinu, osjećaj za igru... I stigao je poziv za mladog Podgoričanina da talenat i potencijal dalje razvija i usavršavanje u zemlji svjetskih prvaka.

Bonus video: