U Mladosti optimisti, Nefči vjeruje da može bolje pod Goricom

Rebus, da li će Mladost ili Nefči preživjeti u Evropi daće revanš pod Goricom u četvrtak 9. jula
0 komentar(a)
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
Ažurirano: 03.07.2015. 18:59h

Fudbaleri Mladosti osvjetlali su obraz crnogorskom klupskom fudbalu na startu evropskih kvalifikacija. I ne samo zbog rezultata, remija u Bakuu, protiv favorizovanog Nefčija, već načina na koji su izabranici Nikole - Peca Rakojevića, parirali domaćinu na prepunoj „Baksel areni”.

"Utakmica je bila zaista naporna, nevjerovatnog tempa i taktičkog nadmudrivanja. Nefči je dobra ekipa, spoj mladih i sjajnih iskusnih internacionalaca. Mi smo ostvarili povoljan rezultat. Tačnije, rezultat koji bi objeručke prihvatili prije prvog sudijskog zvižduka. Svjesni smo da nas očekuje još jedna velika bitka protiv iste ekipe i revanš pod Goricom će odlučiti pobjednika. Biće neizvjesno, ali vjerujem u moju ekipu. Ja, na žalost, ne znam da li ću biti spreman za revanš, jer mi sjutra slijede medicinski pregledi. Igru sam napustio nakon sata igre zbog povrede zadnje lože", kazao je perspektivni zadnji vezni igrač Mladosti Dušan Lagator, strijelac prvog gola u Bakuu.

Mladost je u remiju (2:2) vodila, pa nesrećno primila dva gola za preokret, ali nije gubila glavu. Ni nadu, pošto je furioznom igrom u finišu najprije propustila zicer, a onda je Luka Mirković fenomenalnu akciju zaključio pogotkom.

Upravo je Mirković u igru ušao umjesto Lagatora, poveo akciju kod izjednačujućeg gola, izdržao par teških duela i iskoristio sjajno proigravanje iskusnog Mirka Raičevića.

"Dva data gola obavezuju nas da i u revanšu damo sve od sebe. U svakom slučaju način na koji smo ih postigli su pravac koji treba da slijedimo preed našom publikom. Biće teško, jer je Nefči jaka ekipa", smatra Raičević.

I Ivan Novović se slaže sa iskusnim Raičevićem da sve misli treba usmjeriti ka revanšu i odlično se pripremiti za novi veliki uspjeh.

No, i u Bakuu nakon prvog duela vjeruju da mogu ispraviti nedostatke iz prve igre i da mogu proći na megdandrugog kruga kvalifikacija, protiv pobjednika para Kukeši (Albanija) - Žodino (Bjelorusija), u kojem će u revanšu naši susjedi braniti pobjedu od 2:0.

"Mi smo pokazali da smo bolji sa loptom u nogama, ali igrači Mladosti su jako opasni, jer odlično organizuju kontru. Naša je šansa da povedemo, i onda se svim silama angažujemo u odbrani gola. Još nijesmo dovoljno uigrani da bismo napadali tokom svih 90 minuta. Naša ekipa je nova i postoji opasnost od pogrešno predatih lopti", naglasio je španski internacionalac u Nefčiju, Meli.

A da je Španac u pravu potvrdilo je i obraćanje trenera Nefčija Samira Alijeva, medijima u Bakuu.

"Bili smo bolji smo sa loptom, ni želje ni borbenosti nije nedostajalo mojim igračima. Ipak, ekipa nije u takmičarskoj formi i nedostajalo je kondicije mojim igračima da isprate tempo koji su fudbaleri Mladosti nametnuli u finišu. Prekratko smo zajedno kao grupa, i moramo iskoristiti ovu sedmicu do revanša", zaključio je Alijev.

Revanš je u četvrtak 9. jula od 17 sati pod Goricom.

Bonus video: