Prvoligaški igrači glasali za kolege

1 komentar(a)
Lovćen - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Lovćen - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.07.2015. 11:55h

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore ( SPFCG ) proglasiće danas, drugu godinu zaredom, idealni tim Telekom Prve crnogorske fudbalske lige za sezonu 2014/15.

Svečana ceremonija proglašenja održaće se večeras u dvorani „Lesendro“ podgorčkog hotela „Ramada“ u 19 časova.

Prema pravilniku SPFCG , uži izbor od 33 igrača, po tri za svaku poziciju u timu, napravila je specijalna komisija sastavljena od selektora nacionalnih selekcija, sportskih novinara i predstavnika Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Izbor je potom najreprezentativniji mogući - idealnih 11 sa spiska od 33 igrača glasovima biraju svi fudbaleri svih 12 prvoligaških klubova, s tim što, prema pravilniku, igrači nemaju pravo da glasaju za sebe ili za igrače iz kluba za koji nastupaju.

Članovima najboljeg tima lige u protekloj sezoni biće uručene specijalne plakete.

Predsjednik SPFCG Željko Janović kazao je da je u izboru za tim godine glasao veliki broj prvoligaških fudblera.

"Najboljim fudbalerima biće uručene specijalne plakete, ali i još neke nagrade. Izuzetno smo zadovoljni odzivom igrača. Posebnu draž izboru daje činjenica što tim godine biraju njihove kolege sa terena", rekao je Janović.

I ne samo to - u subotu će se na kampu FSCG na Starom aerodromu odigrati meč između reprezentacija Crne Gore i Srbije sastavljenih od igrača koji trenutno nemaju angažman. Sve u organizaciji SPFCG.

"Takvi mečevi su odavno praksa u Evropi, sada i mi krećemo. Želimo da pomognemo fudbalerima da pronađu klub", najavio je Janović.

Bonus video: