Sutjeska ubjedljivo poražena u Debrecinu

Mađari slavili sa 3:0 i ostavili fudbalerima Sutjeske minimalne šanse da narednog četvrtka naprave čudo
57 pregleda 4 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Sajt Debrecina
Jovan Nikolić, Foto: Sajt Debrecina
Ažurirano: 02.07.2015. 18:38h

Fudbaleri Sutjeske ubjedljivo su poraženi u Debrecinu (3:0) u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Momci Brajana Nenezića našli su se na korak od ispadanja, pošto su favorizovanim Mađarima parirali samo u prvom poluvremenu, što je bilo nedovoljno za bolji rezultat u gostima, protiv nekadašnjeg učesnika Lige šampiona.

U nastavku, igra crnogorskog šampiona totalno se raspala na terenu prelijepog stadiona "Negrejdi", pred nešto više od pet hiljada gledalaca.

Mađari su došli u vođstvo u 16. minutu kada je golman Sutjeske Vuk Radović nepotrebno istrčao van šesnaesterca i glavom odbio loptu samo do Miheliča, koji ga je elegantno lobovao.

Period od prvog gola Debrecina do kraja prvog poluvremena bilo je razdoblje u kojem su fudbaleri Sutjeske pokazali najviše u današnjem meču.

Čak tri dobre prilike propustili su Nikšićani da postignu toliko željeni gol u prvoj utakmici.

Japanac Masato bio je u dobroj poziciji u 18. minutu, ali je golman Verpec odbranio njegov udarac. Samo tri minuta kasnije odličnu priliku imao je i Lukić nakon kornera Božovića, da bi Verpec u 44. briljantnom paradom odbranio sjajan šut Stevana Kovačevića iz daljine.

I - to je bilo to od Nikšićana, koji su pali u nastavku.

Fudbaleri Debrecina torpedovali su gol Sutjeske i od mnoštvo šansi iskoristili dvije.

Srbin Brković je u 71. minutu sačekao loptu na drugoj stativi i glavom je poslao u mrežu, da bi tri minuta kasnije napadač Sidbe preciznim udarcem lijevom nogom iz srca šesnaesterca postavio konačnih 3:0.

"Odigrali smo prvo poluvrijeme na visokom nivou, imali tri stopostotne šanse, a gol primili iz našeg posjeda lopte. Drugo poluvrijeme smo otvorili dobro imali još jednu priliku poslije prekida, nismo je iskoristili i došla je kazna iz kornera. To nas je skroz presjeklo i sreća je sto poraz nije još ubjedljiviji. Treba izvući pouke, odmoriti se i spremiti za revanš, u kojem je cilj ostaviti što bolji utisak", prokomentarisao je kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Revanš je narednog četvrtka u Nikšiću.

Bonus video: