Na pobjedu bez primljenog gola

Meč pod Goricom počinje u 20.30 časova, ulaz je slobodan
4 komentar(a)
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.07.2015. 10:49h

Pobjeda bez primljenog gola - uobičajena je želja domaćina u prvoj utakmici eliminacionog sistema. Takvu želju ima i Budućnost, uoči večerašnjeg duela sa letonskim Spartaksom, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Spartaks je nepoznanica, nije atraktivan protivnik, ali je u prednosti u odnosu na nas, jer je u takmičarskom ritmu. U Letoniji je prvenstvo u toku, a mi smo i kasnili sa pripremama. Neki igrači su se priključili nedavno, jer su imali i obaveze u mladoj reprezentaciji", kaže trener Budućnosti Miodrag Vukotić.

Snaga crnogorskog klupskog fudbala je takva da nijedan naš klub nije favorit da prođe u drugu kvalifikacionu rundu evropskih takmičenja.

Budućnost makar ima neuporedivo veće šanse za prolaz od Sutjeske i Mladosti. Letonski predstavnik Spartaks nije ekipa od koje bi Budućnost trebalo da strahuje.

"Na papiru smo favoriti, ali biće veoma teško. Malo samo zajedno, igrači se prilagođavaju na novog trenera i nove zahtjeve, nisu imali vremena ni za odmor, a ni za dobre pripreme. Vjerujem, ipak, da će ostaviti posljednji atom snage da zabilježe pobjedu", naglasio je Vukotić.

Spartaks je u takmičenju, a Budućnost u treningu tek 15-ak dana i to uz vrlo malu pauzu nakon prvenstva. Osim novog trenera i dolaska Nikača, te odlaska Vujačića, nema promjena u timu, koji je prošle sezone igrao, najblaže rečeno, nestabilno i često neefikasno.

Vukotić najavljuje promjene u sistemu i stilu igre...

"Budućnost na domaćoj sceni mora da igra ofanzivno, sa dva, ili tri napadača. Što se tiče evropske utakmice, jasno je da ne možemo da rizikujemo od starta, da ćemo biti oprezni, ali i da ćemo pokušati da što brže načnemo protivnika i kontrolišemo dešavanja na terenu i ishod utakmice - kazao je Vukotić.

Pomoć navijača biće dragocjena, istakao je kapiten Mihailo Tomković.

"Mnogo nam znače mečevi na evropskoj sceni, jer smo mlada ekipa. Još više nam znači podrška navijača, nadam se da će ispuniti stadion. Mogu da im obećam da ćemo uraditi sve da odemo u drugo kolo i produžimo boravak na evro-sceni", rekao je Tomković.

Meč pod Goricom počinje u 20.30 časova, ulaz je slobodan.

Bonus video: