Bez kompleksa na favorita

3 komentar(a)
Jovan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Jovan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.07.2015. 09:39h

Fudbaleri Sutjeske osjetili su sinoć travu novoizgrađenog stadiona „Negrejdi” u Debrecinu, gdje će večeras u 18.30 početi njihova ovogodišnja evropska epizoda.

Stadion kao kutija, sa Uefine četiri zvjezdice, kapaciteta 20 hiljada mjesta, u crvenim bojama Debrecina - izabranci Brajana Nenezića su se i prije početka meča uvjerili koliko je njihov rival zapravo, ozbiljan klub.

Bez obzira na to što Debrecin nije jak kao prije pet godina, kada je sa Vukašinom Poleksićem na golu igrao protiv Liverpula i Fiorentine u Ligi šampiona, četvrtoplasirani tim mađarskog šampionata favorit je protiv Sutjeske u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Oočekuje nas teška utakmica, Debrecin je mnogo ozbiljan klub, to je primjetno na svakom koraku, i sigurno da ima ulogu favorita. Mi ćemo pokušati da ih iznenadimo", kaže vezista Nikšićana Jovan Nikolić.

Hendikep Sutjeske je i slabiji tim nego prošle sezone - nema Janjuševića, Gorana Vujovića, Stefanovića i Igumanovića, a nema ni novih fudbalera u prvoj postavi. Makar za sada...

"Ulazimo u utakmicu znatno oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, jer nas je napustilo nekoliko igrača koji su bili i standardni i jako važni u našoj igri. Bez obzira na to, mislim da imamo šanse", ističe Nikolić.

Sutjeska je minule dvije sedmice provela na Kopaoniku, jedina je od crnogorskih predstavnika u Ligi Evrope imala prave pripreme, odigrala je i tri prijateljska meča.

Nenezić ističe da je „zategao” ekipu, spremio je na veliku borbu...

"Moramo biti maksimalno koncentrisani, odigrati jako i odgovorno. Neće biti lako, ali dobro smo se spremili, vjerujemo u sebe i daćemo sve da napravimo što bolji rezultat pred revanš", zaključuje Nikolić.

Sutjeska će početi u sastavu: Radović - Lukić, Ognjanović, Šofranac, Stijepović - Nikolić, Božović - Vučić, Matija Vujović, Kovačević - Masato.

Sudi Rejmond Krengl iz Sjeverne Irske.

Bonus video: