Murinjo: Čeh je mnogo učinio za Čelzi

2 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.07.2015. 07:35h

Trener Čelzija Žoze Murinjo izrazito pohvalno je pričao o golmanu Petru Čehu, koji je poslije 11 godina provedenih u tom fudbalskom klubu prešao u Arsenal.

Čeh je prešao u Arsenal za oko 10 miliona funti, a ugovor je potpisan čim je počeo prelazni rok.

On je zabilježio više od 400 nastupa za Čelzi, sa kojim je osvojio 13 velikih trofeja, uključujući i titulu prvaka Engleske prošle sezone.

"Petr je sjajno služio Čelzi više od 11 godina i pomogao je ovom klubu da osvoji skoro sve što može da se osvoji. Ja sam sve vrijeme želio da ostane sa nama, ali razumijem njegovu želju da ode i igra u prvom timu svake nedjelje", rekao je Murinjo za sajt Čelsija.

Češki golman je potpisao ugovor sa Arsenalom i rekao je da mu je u prvom planu bila želja da igra u prvom timu, pošto ga je u Čelziju istisnuo Tibo Kurtoa.

"Ponekad morate da poštujete želje nekoga ko je zaslužio toliko poštovanja svojom službom klubu. Podržavam odluku vlasnika da mu odaju počast na ovaj način. Jako rijetko u fudbalu se donosi ovakva odluka i zbog nje sam ponosan na klub. Petrovi uspjesi ovde će se uvijek pamtiti i hoću da mu zahvalim za sve što je uradio", rekao je Morinjo.

Murinjo je doveo Čeha 2004. godine iz Rena. Sa Čelzijem je osvojio Ligu šampiona, četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa i jednom Ligu Evropa.

Bonus video: